Savgravad lax,öring,sik,kandicker osv.
1dl socker
1 dl salt
3 msk ny krossad vit peppar eller svart
3 dl sav från björk
1 grabbnäve nyplockade musöron,dvs björkknoppar
Hur gör vi då?
Fixa saven på våren just innan dom ska skjuta musörorna
koka ner saven till 1/3 1 liter ca 3 dl.
Blanda salt socker och pepparn.
Gnid in fisken med kryddblandningen låt stå i rumstempratur i ett par timmar.
Tillsätt saven samt mössen.
Ställ in i kylan.
Vänd filerna efter 6 timmar ca.
Låt fisken vara ca 24 timmar vänd med jämna mellanrumm.
Till den här anrättningen skulle jag servera lite musdricka,brännvin med sav ,rätt och slätt.
Nykokt potatis salllad samt lite nykokt sparris,spröda musöron så klart.
Såsen är en enkel hovmästar sås med lite cremefraiche i samt toppa såsen med portvin.
Gravad lax med liqvid tuch.
Samma grunder men i stället för sav hickory liqvid smoke finns på ica,
en flaska med rök smak .
Rosmarin färsk en knippe inte mycket.
Rose peppar ett gäng.
Upprepa förgående recept till sätt liqvid smoke och övriga kryddor.
Liqvid smoke ca 2-5 msk per kg fisk.
Dill torkad eller färsk.
Simmsalabim så har du ädelfisk i vårskrud.
Bon apetit
Mvh Kockin
1dl socker
1 dl salt
3 msk ny krossad vit peppar eller svart
3 dl sav från björk
1 grabbnäve nyplockade musöron,dvs björkknoppar
Hur gör vi då?
Fixa saven på våren just innan dom ska skjuta musörorna
koka ner saven till 1/3 1 liter ca 3 dl.
Blanda salt socker och pepparn.
Gnid in fisken med kryddblandningen låt stå i rumstempratur i ett par timmar.
Tillsätt saven samt mössen.
Ställ in i kylan.
Vänd filerna efter 6 timmar ca.
Låt fisken vara ca 24 timmar vänd med jämna mellanrumm.
Till den här anrättningen skulle jag servera lite musdricka,brännvin med sav ,rätt och slätt.
Nykokt potatis salllad samt lite nykokt sparris,spröda musöron så klart.
Såsen är en enkel hovmästar sås med lite cremefraiche i samt toppa såsen med portvin.
Gravad lax med liqvid tuch.
Samma grunder men i stället för sav hickory liqvid smoke finns på ica,
en flaska med rök smak .
Rosmarin färsk en knippe inte mycket.
Rose peppar ett gäng.
Upprepa förgående recept till sätt liqvid smoke och övriga kryddor.
Liqvid smoke ca 2-5 msk per kg fisk.
Dill torkad eller färsk.
Simmsalabim så har du ädelfisk i vårskrud.
Bon apetit
Mvh Kockin