fy tusan va den här vinten va lång!
bjuder här på ett recept som direkt för tankarna till sommar och sol.
ett kilo benfri gösfile
salt och peppar
små kokta potatisar, får du inte tag på liten potatis, köp stor och låt gå i potatisskalaren ett tag till lämplig storlek.
grovhackad dill
200 gram smör
½ charlottenlök
1 msk vitvinsvinäger
1 äggula
1 msk senap
gräslök
grönsaker, gröna ärtor, gröna bönor, morötter? det mesta funkar.
stek gösen med skinsidan nedåt tills den är nästan genomstekt, en rå kärna i filen är inte fel det häller.
koka potatisen, stek den snabbt i smör och grovhackad dill.
gör en reduktion av vinäger, hackad charlottenlök, och 2 msk vatten. tillsätt äggulan och senapen till reduktionen, smält smöret och mixa i det i reduktionen med hjälp av en stavmixer, äggulan och senapen kommer binda så att det blir en sås. smaka av såsen med salt och peppar.
koka eller värm grönsakerna.
lägg upp rätten och strö hackad gräslök över.
mer sommar än så här blir det inte i mitten av mars.
bjuder här på ett recept som direkt för tankarna till sommar och sol.
ett kilo benfri gösfile
salt och peppar
små kokta potatisar, får du inte tag på liten potatis, köp stor och låt gå i potatisskalaren ett tag till lämplig storlek.
grovhackad dill
200 gram smör
½ charlottenlök
1 msk vitvinsvinäger
1 äggula
1 msk senap
gräslök
grönsaker, gröna ärtor, gröna bönor, morötter? det mesta funkar.
stek gösen med skinsidan nedåt tills den är nästan genomstekt, en rå kärna i filen är inte fel det häller.
koka potatisen, stek den snabbt i smör och grovhackad dill.
gör en reduktion av vinäger, hackad charlottenlök, och 2 msk vatten. tillsätt äggulan och senapen till reduktionen, smält smöret och mixa i det i reduktionen med hjälp av en stavmixer, äggulan och senapen kommer binda så att det blir en sås. smaka av såsen med salt och peppar.
koka eller värm grönsakerna.
lägg upp rätten och strö hackad gräslök över.
mer sommar än så här blir det inte i mitten av mars.
Kommentera