Här kommer receptet på pestogäddan jag slängde ihop igår kväll. Till och med frugan tyckte det var gott, annars ratar hon gädda.
* Grill med mogen och jämn glödbädd för 30-40 minuters grillning
* 1 gädda ~1 kg (om större får man förlänga grilltiden)
* Ta bort huvud och rensa ur fisken, torka ur med papper
* Smörj in- och utsidan med en sörja gjord på pesto, pressad citron, peppar och salt
* Fyll upp innandömet med klyftor av rödlök
* Häll i en grov sträng smält smör
* Salta och peppra lite extra utanpå fisken
* Rulla in i dubbelt lager grillfolie
* Grilla 15-20 min på var sida
* Servera med färskpotatis och spenat samt en kall öl
* Grill med mogen och jämn glödbädd för 30-40 minuters grillning
* 1 gädda ~1 kg (om större får man förlänga grilltiden)
* Ta bort huvud och rensa ur fisken, torka ur med papper
* Smörj in- och utsidan med en sörja gjord på pesto, pressad citron, peppar och salt
* Fyll upp innandömet med klyftor av rödlök
* Häll i en grov sträng smält smör
* Salta och peppra lite extra utanpå fisken
* Rulla in i dubbelt lager grillfolie
* Grilla 15-20 min på var sida
* Servera med färskpotatis och spenat samt en kall öl
Kommentera