0,6 kg torskfilé (Går nog utmärkt med Gädda nu när det är dåligt med torsk)
1,5 st lök
1 st ägg
4 msk vispgrädde
5 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 msk olja
3 msk koriander
3 msk basilika
1 st lime
2 st vitlöksklyftor
1 tsk farinsocker
1 nypa(or) chili, malen
Tillagning:
Hacka torsken.
Löken rivs på ett råkostjärn och blandas med de övriga ingredienserna till en färs. Rivet limeskal och de finhackade örtkryddorna, basilika ellerkoriander, blandas tillsammans med de övriga ingredienserna i färsen. Den får vila i kylskåpet i en halvtimme, gärna längre.
Doppa en matsked i den varma oljan i stekpannan och forma färsen till små frikadeller med hjälp av matskeden. Frikadellerna steks på medelvärme i ca 15 minuter.
Om man ska laga fiskfrikadeller i stort antal kan man bryna dem i stekpanna och sedan steka dem färdiga i ugnen i 200° i ca 10-15 minuter.
Limefrukten passar till de thailändska fiskfrikadellerna.
Receptet kommer från http://www.tasteline.com
1,5 st lök
1 st ägg
4 msk vispgrädde
5 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 msk olja
3 msk koriander
3 msk basilika
1 st lime
2 st vitlöksklyftor
1 tsk farinsocker
1 nypa(or) chili, malen
Tillagning:
Hacka torsken.
Löken rivs på ett råkostjärn och blandas med de övriga ingredienserna till en färs. Rivet limeskal och de finhackade örtkryddorna, basilika ellerkoriander, blandas tillsammans med de övriga ingredienserna i färsen. Den får vila i kylskåpet i en halvtimme, gärna längre.
Doppa en matsked i den varma oljan i stekpannan och forma färsen till små frikadeller med hjälp av matskeden. Frikadellerna steks på medelvärme i ca 15 minuter.
Om man ska laga fiskfrikadeller i stort antal kan man bryna dem i stekpanna och sedan steka dem färdiga i ugnen i 200° i ca 10-15 minuter.
Limefrukten passar till de thailändska fiskfrikadellerna.
Receptet kommer från http://www.tasteline.com
Kommentera