Ingredienser
4 ports. ca 40 min
0,7 kg gösfilé , färdiga filéer
2 dl vitt vin
2 st Schalottenlökar
2 dl crème fraiche
1 dl parmesanost, riven
1 paket bacon
svartpeppar
salt
smör
Garnering:
1 knippa färsk gräslök
1 citron
Gör så här:
1. Finhacka schalottenlök, lägg i kastrull och tillsätt vitt vin. Låt vinet koka ihop tills bara ett par matskedar återstår. Tillsätt crème fraiche och riven parmesanost. Värm upp så att osten smälter, smaka av med salt och peppar, drag kastrullen från värmen och varmhåll.
2. Strimla bacon och knaperstek i panna. Häll upp det knaperstekta baconet på hushållspapper.
3. Skär gösfilén i portionsbitar. Tillsätt en matsked smör i stekpannan och stek gösen ett par minuter på varje sida, Salta och peppra
4. Servera gösen med ostcreme och bacon, gräslök, citronklyfta och nykokt potatis alt pressad potatis.
Kanoon Gott bådet till fest och vardag
4 ports. ca 40 min
0,7 kg gösfilé , färdiga filéer
2 dl vitt vin
2 st Schalottenlökar
2 dl crème fraiche
1 dl parmesanost, riven
1 paket bacon
svartpeppar
salt
smör
Garnering:
1 knippa färsk gräslök
1 citron
Gör så här:
1. Finhacka schalottenlök, lägg i kastrull och tillsätt vitt vin. Låt vinet koka ihop tills bara ett par matskedar återstår. Tillsätt crème fraiche och riven parmesanost. Värm upp så att osten smälter, smaka av med salt och peppar, drag kastrullen från värmen och varmhåll.
2. Strimla bacon och knaperstek i panna. Häll upp det knaperstekta baconet på hushållspapper.
3. Skär gösfilén i portionsbitar. Tillsätt en matsked smör i stekpannan och stek gösen ett par minuter på varje sida, Salta och peppra
4. Servera gösen med ostcreme och bacon, gräslök, citronklyfta och nykokt potatis alt pressad potatis.
Kanoon Gott bådet till fest och vardag
Kommentera