Kräm Fräs. 4 port
1 burk Creme Fraiche, 1 tsk finklippt Gräslök,
1 finrivet syrligt Äpple, 1/2 tsk finklippt Dill,
1 tsk Senap, gärna osötad, 1 tsk finklippt Persilja,
100 g finhackad Mandel, Peppar, Salt, efter smak.
10 grovt hackade Räkor (Man kan variera och byta räkorna kan mot annan fyllning.),
En aning Vitlökspulver sätter extra piff på såsen.
Variationer :
Mandeln kan bytas till t. ex. hasselnötter, valnötter eller rostade, salta jordnötter men tänk på att det finns folk, som kan vara allergiska mot nötterna. Räkorna kan bytas mot rökt lax, tonfisk, krabbkött eller varför inte någon slags finskuret kallt kött, knaperstekt bacon eller kokt, grillat eller rökt fågelkött. Äpplet kan bytas mot krossad avrunnen ananas och finhackade rädisor eller riven pepparrot, färska lingon, finhackad gul eller röd lök, finstrimlad paprika i valfri färg, finhackad färsk gurka eller allt tillsammans i en enda smakrik mix! Pröva dig fram! Finn ut vilken kombination, som passar till vilken maträtt! Låt fantasin vara motor och tungan ratt!
Tillagning:
Rör ihop alltihopa. Låt det stå kallt och dra någon timme, ju längre dess bättre men max två dygn. Provsmaka och tillsätt eventuellt mera kryddor när Kräm Fräsen tas ur kylskåpet.
Servering:
Kräm Fräs serveras kall till fisk eller skaldjur av alla slag. Den går bra som fyllning till bakad potatis, eller varför inte till låta den bilda par med dillkokt färskpotatis. Då kan man gärna öka på mängden räkor, krabbkött, fisk, fågel eller kött. Beroende på vad som finns i såsen kan den serveras till praktiskt taget alla maträtter där en kall sås passar in!
Alternativ :
Kräm Fräs kan också ingå som fyllning i gratänger, crepes eller pajer. Då kan man i så fall öka på mängden räkor, fisk, krabbkött, fågel eller kött och täcka öppen Kräm Fräs med riven ost.
Se även Lyxgädda
1 burk Creme Fraiche, 1 tsk finklippt Gräslök,
1 finrivet syrligt Äpple, 1/2 tsk finklippt Dill,
1 tsk Senap, gärna osötad, 1 tsk finklippt Persilja,
100 g finhackad Mandel, Peppar, Salt, efter smak.
10 grovt hackade Räkor (Man kan variera och byta räkorna kan mot annan fyllning.),
En aning Vitlökspulver sätter extra piff på såsen.
Variationer :
Mandeln kan bytas till t. ex. hasselnötter, valnötter eller rostade, salta jordnötter men tänk på att det finns folk, som kan vara allergiska mot nötterna. Räkorna kan bytas mot rökt lax, tonfisk, krabbkött eller varför inte någon slags finskuret kallt kött, knaperstekt bacon eller kokt, grillat eller rökt fågelkött. Äpplet kan bytas mot krossad avrunnen ananas och finhackade rädisor eller riven pepparrot, färska lingon, finhackad gul eller röd lök, finstrimlad paprika i valfri färg, finhackad färsk gurka eller allt tillsammans i en enda smakrik mix! Pröva dig fram! Finn ut vilken kombination, som passar till vilken maträtt! Låt fantasin vara motor och tungan ratt!
Tillagning:
Rör ihop alltihopa. Låt det stå kallt och dra någon timme, ju längre dess bättre men max två dygn. Provsmaka och tillsätt eventuellt mera kryddor när Kräm Fräsen tas ur kylskåpet.
Servering:
Kräm Fräs serveras kall till fisk eller skaldjur av alla slag. Den går bra som fyllning till bakad potatis, eller varför inte till låta den bilda par med dillkokt färskpotatis. Då kan man gärna öka på mängden räkor, krabbkött, fisk, fågel eller kött. Beroende på vad som finns i såsen kan den serveras till praktiskt taget alla maträtter där en kall sås passar in!
Alternativ :
Kräm Fräs kan också ingå som fyllning i gratänger, crepes eller pajer. Då kan man i så fall öka på mängden räkor, fisk, krabbkött, fågel eller kött och täcka öppen Kräm Fräs med riven ost.
Se även Lyxgädda