Roslagslåda.
4-6 port, ugn 225°C
600 g strömmingsfiléer
4 msk kaviar
1 dl finklippt gräslök
1 dl vispgrädde
0,5 dl chilisås
1 msk ströbröd
2 msk finklippt gräslök
3 msk smör
Skölj och torka filéerna. Lägg dem med skinnsidan nedåt.
Blanda kvaviar, gräslök och några matskedar grädde. Lägg en klick på varje filé. Rulla ihop filéerna och lägg den tätt i en smord ungsfastform.
Blanda resten av grädden med chilisåsen och slå över. Blanda ströbröd och gräslök och strö över. Klicka på matfettet.
Ställ formen i 225°C ugn ca 25 minuter.
God såväl kall som varm.
4-6 port, ugn 225°C
600 g strömmingsfiléer
4 msk kaviar
1 dl finklippt gräslök
1 dl vispgrädde
0,5 dl chilisås
1 msk ströbröd
2 msk finklippt gräslök
3 msk smör
Skölj och torka filéerna. Lägg dem med skinnsidan nedåt.
Blanda kvaviar, gräslök och några matskedar grädde. Lägg en klick på varje filé. Rulla ihop filéerna och lägg den tätt i en smord ungsfastform.
Blanda resten av grädden med chilisåsen och slå över. Blanda ströbröd och gräslök och strö över. Klicka på matfettet.
Ställ formen i 225°C ugn ca 25 minuter.
God såväl kall som varm.