Ursprungligen postat av Brownie
Visa inlägg
Allmänt meddelande
Collapse
No announcement yet.
Kall sås till lax
Collapse
X
-
Ursprungligen postat av Brownie Visa inläggJag har provat färsk citron i kombinationen Creme fraiche - majonäs.
Det funkar inte så bra. Dels passar det inte, dels går citronen under och
blir lite besk. Kör citronpeppar! Det är mitt råd.
Färsk citron har bara ovan nämnda egenskap om man värmer
såsen, vilket jag gjort när jag gjort marinader till ungsbakad lax.
Vid kall sås däremot behåller citronen givetvis sina förtäffliga
egenskaper. Så kör på bara.
Kommentera
-
Matlagningsyoghurt den man köper på 1kg hink är en kanon bas i kalla såser plus att det är magert (10%) från början. Trevlig konsistens och smak. Snällare för magen. Billigare.
Lindahls finns på vanliga affärer och Lidl har en som är lika god.
Sen blandar man det man önskar och njuter. Varmrökt lax, tacos, dipp och tom efterätter funkar denna!
/kan inte stava till krääm frääsch
Kommentera
-
Ursprungligen postat av andreas9 Visa inläggCrème fraîche ska det ju vara naturligtvis
;D
Kommentera
-
Tjo ! Jag lägger mig i lite i denna sås-tråd ! är det ingen som anväder sig av fin-hackat ÄPPLE i KrämFräch såser ?? Jag tycker ingenting passar så bra som äpple i kalla "Lax-såser"
(och för dom som vill : Lite pressad Vitlök)Tjo, Vad välja : Trolling eller Flugfiske i da ? OK , jag kör trolling med flugspöna .............................
Kommentera
-
Ursprungligen postat av Orsa Visa inläggTjo ! Jag lägger mig i lite i denna sås-tråd ! är det ingen som anväder sig av fin-hackat ÄPPLE i KrämFräch såser ?? Jag tycker ingenting passar så bra som äpple i kalla "Lax-såser"
(och för dom som vill : Lite pressad Vitlök)
Må vi alla ha ett intressant fiske!
Kommentera
-
Ursprungligen postat av BeBest Visa inläggNu snackar du KrämFräs hör jag!
http://www.fiskesnack.com/forum/showthread.php?t=3623Tjo, Vad välja : Trolling eller Flugfiske i da ? OK , jag kör trolling med flugspöna .............................
Kommentera
-
Hej på er!
Ett litet tips för er som oroar er lite för färsk citron i kalla såser etc. Citronen har en tendens att krypa upp i såsen och ge en trist yta på dessa kalla såser. Det absolut bästa för att behålla fräshören hos färsk citron och även ha kvar smaken är att ni helt sonika endast river skalet av citronen. Investera i en citrus skalare och du kommer göra såser etc. som aldrig förr.
Om man skall göra sås till ca 10pers så tillsätter ni gärna lite gräddfil eller vanlig fil. Vi alla vet att kalla såser går som smör i solsken till fisk rent generellt och väljer du då att tillsätta lite gräddfil så får den en mer såsliknande konsistens.
För er som inte gillar den skarpa gula löken så kan jag rekommendera silverlöken. Den är i regel snäpper rundare i smaken än vad båda den gula och röda löken är. Gör sig bra till såser och låter flashigare när ni skall ge ifrån er receptet på denna fantastiska sås.
//LinusMed vänliga hälsningar
Linus
Kommentera
Foton
Collapse
Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.
Relaterat
Collapse
Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.
Kommentera