Hittade följande smarriga recept på Aftonblade.se
-----------------------------------------------------------------------------
Rödingfiléer i ugn
4 personer
Det här behöver du:
4 rödingfiléer med skinnet kvar
salt och nymalen vitpeppar
Tilll romblandning:
100 g sikrom
100 g löjrom
2 msk finskuren dill
2 msk finskuren gräslök
2 msk finskuren rödlök
Till spenat- och svampröra:
200 g spenat, färsk
100 g shiitakesvamp
Så här gör du:
1. Värm ugnen till 150 grader.
2. Lägg rödingfiléerna med skinnsidan uppåt i en smord form med lite fiskfond eller vatten i botten. Krydda med salt och vitpeppar.
3. Baka filéerna klara i ugnen i cirka 15 minuter. Tag ut dem och dra försiktigt av skinnet. Stryk ut romblandningen jämnt över fiskarna.
4. Fräs spenat och svamp i lite smör och rör med vitlöksgaffel. Lägg lite på varje varm tallrik och sedan fisken. Strö gräslök över, häll på 3 msk smält smör.
-----------------------------------------------------------------------------
Rödingfiléer i ugn
4 personer
Det här behöver du:
4 rödingfiléer med skinnet kvar
salt och nymalen vitpeppar
Tilll romblandning:
100 g sikrom
100 g löjrom
2 msk finskuren dill
2 msk finskuren gräslök
2 msk finskuren rödlök
Till spenat- och svampröra:
200 g spenat, färsk
100 g shiitakesvamp
Så här gör du:
1. Värm ugnen till 150 grader.
2. Lägg rödingfiléerna med skinnsidan uppåt i en smord form med lite fiskfond eller vatten i botten. Krydda med salt och vitpeppar.
3. Baka filéerna klara i ugnen i cirka 15 minuter. Tag ut dem och dra försiktigt av skinnet. Stryk ut romblandningen jämnt över fiskarna.
4. Fräs spenat och svamp i lite smör och rör med vitlöksgaffel. Lägg lite på varje varm tallrik och sedan fisken. Strö gräslök över, häll på 3 msk smält smör.
Kommentera