Grillad Abborre? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Grillad Abborre?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Grillad Abborre?

    Finns de nått recept på de?

  • #2
    Finns massor med recept på grillad abborre.
    Grillad Abborre Länk
    Men godast blir om du improviserar
    Smaklig måltid

    Kommentera


    • #3
      När jag grillar fisk ute över öppen eld kör jag oftast på detta recept som blir riktigt saftigt och gott:

      Salt
      Peppar
      Dill
      Citronpeppar
      Citronklyftor plus några som man pressar så det dräller om det
      Lök
      Och rejäält med margarin

      Smöret smaksätts av alla ingredienser och drar in i fiskköttet. Brukar vara super när man sitter där vid sjön
      Min hemsida för Nettel-Laken!
      http://nettelbaits.se/

      Min fiskeblogg!
      http://nettelbaits.nettelbaits.se/

      Kommentera


      • #4
        Låter gott värt o testa nån gång

        Kommentera


        • #5
          Ursprungligen postat av GärsFiskarn Visa inlägg
          Finns de nått recept på de?
          Enklast är godast enligt mig. Fjälla och ta ur en lagom abborre, salta utanpå och inuti. Grilla hela abborren cirka 5 minuter på var sida (beroende på storlek). När benen lossnar från köttet är den klar. Grillar Du för länge blir den torr. Fördela sedan köttet på en knäckemacka och njut. Vill Du spetsa till det kan Du grilla några lökskivor till och lägga på...
          Hälleflundrafiskare

          Kommentera


          • #6
            Ursprungligen postat av BBRF Visa inlägg
            Enklast är godast enligt mig. Fjälla och ta ur en lagom abborre, salta utanpå och inuti. Grilla hela abborren cirka 5 minuter på var sida (beroende på storlek). När benen lossnar från köttet är den klar. Grillar Du för länge blir den torr. Fördela sedan köttet på en knäckemacka och njut. Vill Du spetsa till det kan Du grilla några lökskivor till och lägga på...
            Snyggt rekord löja 20g men tror citron abborre smakar bättre :P

            Kommentera


            • #7
              Ursprungligen postat av GärsFiskarn Visa inlägg
              Snyggt rekord löja 20g men tror citron abborre smakar bättre :P
              Rekordlöja och citronabborre heter det...Lär man sig ingenting i skolan nuförtiden?..
              Hälleflundrafiskare

              Kommentera


              • #8
                Jag brukar rensa och "skala av" skinnet trån fisken genom att bara dra av det i fiskens simriktning. Kvar blir fileerna sittandes på skelettet, efter att man trimmat bort ryggfenan.

                Salt och citronpeppar är en god ide om man passar fisken och ser till att den inte blir för torr. Är man latare tar man färdiggjord grillolja och penslar på, blir också jättegott även om det förtar mycket av den lätta smaken av abborren. Om möjligt, låt stjärtfenan sitta kvar, den är god att knapra på!

                Rensar man fisken snabbt efter att den fångats så kommer den resa sig på gallret, bli bananformad liksom, därför kan det vara bra att "ställa" fisken på grillen, alltså med ryggen uppåt och fileerna hängande nedåt, då är det mindre risk att köttet fastnar och trillar ner på glöden när fisken reser sig.

                Grilla på!
                Är det blåål eller vralåk?

                Kommentera


                • #9
                  Testa även med skirat smör och strö sedan vitlökspulver i det, supergod, enkel "sås" du kan göra i det fria också.
                  "Ska du bajsa så får du göra det på land, inte i båten"

                  Kommentera


                  • #10
                    Låter fint :] Men om ja skulle få upp bäcköring kan man göra så med den på samma sätt som abborre?

                    Kommentera

                    Foton

                    Collapse

                    Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                    Relaterat

                    Collapse

                    Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                    Arbetar...
                    X