Hittade följande smarriga recept på
------------------------------------------------------------------------------
Ugnstekt Gösfilé med kantarellsås nykokt dillpotatis
Antal personer: 4
Ingredienser:
800 gr gösfilé
2 ägg
4 msk ströbröd
4 msk vetemjöl
5 msk smör eller margarin
1 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
salt, peppar.
Sås: 2 brk finhackade kantareller
3 msk smör
2 msk mjöl
3 dl mjölk
1 dl grädde
salt, peppar
Tillagningstid: 1 tim
Så här gör du:
Panera fisken i uppvispat ägg och ströbröd. Stek den i ugnen och ös ofta med matfettet.
Finhacka svampen fräs den i smör och tillsätt mjölet och mjölk och grädde. Låt såsen koka sakta i c:a 10 minuter och smaksätt med salt och peppar . Servera gösen , överströdd med en blandning av finhackad persilja och gräslök tillsammans med kantarellsåsen i särskild kanna och nykokt dillpotatis.
------------------------------------------------------------------------------
Ugnstekt Gösfilé med kantarellsås nykokt dillpotatis
Antal personer: 4
Ingredienser:
800 gr gösfilé
2 ägg
4 msk ströbröd
4 msk vetemjöl
5 msk smör eller margarin
1 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
salt, peppar.
Sås: 2 brk finhackade kantareller
3 msk smör
2 msk mjöl
3 dl mjölk
1 dl grädde
salt, peppar
Tillagningstid: 1 tim
Så här gör du:
Panera fisken i uppvispat ägg och ströbröd. Stek den i ugnen och ös ofta med matfettet.
Finhacka svampen fräs den i smör och tillsätt mjölet och mjölk och grädde. Låt såsen koka sakta i c:a 10 minuter och smaksätt med salt och peppar . Servera gösen , överströdd med en blandning av finhackad persilja och gräslök tillsammans med kantarellsåsen i särskild kanna och nykokt dillpotatis.
Kommentera