rökt gädda? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

rökt gädda?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • #11
    Kan bara säga att rökt gädda e det godaste som finns (nästan ) Gör så här : Filea´ Gäddan o rök file´:n i en fiskrök med enris(viktigt som faan) och alspån l r liknande spån.Och man ska i regel aldrig röka/äta gäddor över 2-3 kilo ,dem e oftast "träiga" i köttet. Gammalt tebax i tiden ,sa man att gäddan var som finast o äta ,dem månader som hade "R" i sitt namn (mars,april o.s.v.)
    Vilket oxå e logiskt ,i och med att vattnet e kallare då , o.s.v
    //Ge Mej Meterdjup Snö,Nuuuu!!!!

    Kommentera


    • #12
      rökt gädda med vitlök å enris å lite vanlig lök i en aburök är himla gott/fredrik
      BIFF?? ME´LÖK. PASSERA

      Kommentera


      • #13
        Åså en sval pilsner. De é grerjer dé pôjkar...

        Kommentera


        • #14
          Nja, För torr från början, behöver fett för att smaka bra och det blir det som bekant inte mycket av när man röker dom...Möjligen om man kör med saltlake på slutet...

          Kommentera


          • #15
            Ska du ha fett så lägg på krossade jordnötter!
            /Lazinko

            Kommentera


            • #16
              Det var ju en ide´....det blir ingen jordnötssmak då hoppas jag?

              Kommentera


              • #17
                Jag testade faktiskt att röka en liten gädda på 1½ kg igår. Tog bara ur den och bort med huvudet innan jag grovsaltade i och runt om den. Sedan rökte jag den med ryggsidan nedåt för att behålla lite av saften och till min förvåning smakade det väldigt bra. Inte som rökt Abborre kanske men väldigt gott hur som helst.
                C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller

                Bli medlem i Sportfiskarna Här!
                Svar på vanliga frågor hittar ni Här
                Fiskesnacks regler hittar ni Här
                Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/Fiskesnackcom

                Kommentera


                • #18
                  Jag har testat att röka gädda har man mkt salt på innan man röker den tyckte jag det smakade helt okej
                  Team JMT fishing

                  Kommentera


                  • #19
                    Prova sätta in en skål med vatten i värmen så det ångar lite då blir det inte lika torr Då är gädda helt utsökt att röka!

                    Kommentera

                    Foton

                    Collapse

                    Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                    Relaterat

                    Collapse

                    Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                    Arbetar...
                    X