(4 pers.)
500 g. gäddfilé
150 g. trattkantareller
300 g. potatis
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
salt & peppar
Olja till stekning
500 g. gäddfilé
150 g. trattkantareller
300 g. potatis
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
salt & peppar
Olja till stekning
- Skär gäddköttet i tärningar, krydda med salt och peppar.
- Rensa svampen och grovhacka den.
- Skala och skär potatisen i mindre kuber. Skiva löken och vitlöken.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek fiskköttet några minuter på hög värme. Lägg över fisken på ett fat.
- Lägg potatisen i pannan och stek tills den fått en fin färg, tillsätt ev. lite mer olja.
- Tillsätt svampen och löken och låt steka med i några minuter. Sänk värmen något. Krydda med salt och peppar. Vänd försiktigt ner fisken och den hackade persiljan.
- Servera med saltgurka, gräddfil och senap.
Kommentera