Skär den i 2cm kotletter bitar
Salta ordentligt och lite svart peppar
Sen stek snabbt på hög värme endast så det blir en stek yta
Lägg dom i en ugnsform salta lägg på tomat skivor
Sen riven västerbottens ost över och sist ett paket grädde över bitarna
In i ugnen tills bitarna är färdiga
lät gott bägge två! Måste ju testa å göra någon maträtt när jag ska iväg å fiska
Fisk är gott ! Det behöver inte vara så komplicerat för att det ska bli gott heller faktiskt. Beror ju lite på vad man har för resurser när manska laga till firren också såklart. Är du ute vid en brasa så kan jag varmt rekommendera att flamsteka filéerna också. På med grovsalt, häng filén på en gren och ställ vid brasan ... borde funka som i min nya rök och bli kanongott.
C&R hit och C&R ditDet är egentligen bara sunt förnuft som gäller
När jag skall tillaga öring tar jag ut den, bort med huvud och fenor och fjällar den. Saltar i och lägger den i en ugnsfast form med massor med smör i och runt fisken. Valfritt vad man vill lägga i fisken, eller så kör man naturellt som är väldigt gott då man känner fisksmaken mer helt enkelt
Till käkas det färskpotatis om det finns att tillgå, annars får det blir vanliga med en klick smör och smörskyn som blir från fisken Enjoy
- Glöm aldrig att du är helt unik. Precis som alla andra.
Kommentera