röka abborre abu rök? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

röka abborre abu rök?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • #11
    Ursprungligen postat av husbehov Visa inlägg
    Socker? i en saltlag?
    Sockret i en saltlag för rökning har som uppgift att ge en brunare färg till det man röker. Tycker man det tar för mycket smak med socker i lagen kan bara lägg en sockerbit eller två ovanpå plåten i sin aburök.

    Kommentera


    • #12
      Ursprungligen postat av husbehov Visa inlägg
      Socker? i en saltlag?
      All fisk eller kött som ska rökas ska saltas med salt utan jod.
      Misstänker sockret är en nymodighet för att ta bort den bittra smaken som jodet skapar i samband med rökning.

      Inget måste att koka en saltlag. Köp finkornigt salt och vispa. Går mycke snabbare än att koka och du slipper vänta en hel natt för att lagen ska kallna.


      Men Abe när du som jag förstår det lägger ut stora pengar för lod. Varför köper du dig inte en bra rök också?
      kommer en rök när altanen är klar,, troliigen med gasol mein ej bestämt ännu

      Kommentera


      • #13
        lycka till

        Kommentera


        • #14
          1. Filea fisken. Det ger mer yta till rökningen.
          2. Salta in ordentligt, hela fisken ska vara helt täkt av salt så att du inte ser fisken. Låt stå i 24-36 timmar. Inte mindre tid för då hinner inte fisken suga åt sig allt salt som behövs för att det ska bli riktigt.
          3. Skölj snabbt av, bara så att överflödigt salt försvinner och inte mer! Lägg sedan in i röken.
          4. Fyll alla brännare till max och tänd på. När dom brunnit ut så fyller du en av brännarna till max och tänder den ensam i mitten. Mycket viktigt att köra en ensam brännare i slutet för att få det sista som gör skillnaden på en bra och en A+++ rökning.
          5. Låt stå i kylskåp ett dygn eller tre. Den blir bara bättre och bättre av lagring.
          Efter några dagar måste du se till att den inte torkar ut för mycket bara, så packa om den väl.
          6. ???
          7. Profit!

          När du röker så ska lådan vara så tät den blir när man stänger den, den där lilla ventilen uppe på ska stängas helt annars blir det dåligt.
          Lådan läcker alltid i springorna kring locket och det är fullt tillräckligt.

          Det största felet folk gör när dom röker fisk är att dom inte saltar tillräckligt och att dom inte röker tillräckligt länge. Var inte feg eller snål på saltning och extra brännaren i slutet, kör på ordentligt och alla som du bjuder kommer säga att det var den godaste rökta fisken dom någonsin har ätit.
          Jag har fått höra det flera gånger även av folk som röker själva.
          Senast ändrad av .art; 2019-06-17, 21:27.

          Kommentera

          Foton

          Collapse

          Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

          Relaterat

          Collapse

          Ämnen Statistik Senaste inlägg
          Startad av Sadda, 2023-12-23, 11:50
          6 svar
          550 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg nephilim  
          Startad av Julle68, 2023-12-23, 18:46
          0 svar
          194 visningar
          1 gilla
          Senaste inlägg Julle68
          av Julle68
           
          Arbetar...
          X