Halstrad gösfilé med timjanrotsaker och vitvinssås - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Halstrad gösfilé med timjanrotsaker och vitvinssås

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Halstrad gösfilé med timjanrotsaker och vitvinssås

    Så här i Göstider ...

    Saxat från http://www.aftonbladet.se/vss/matovi...287847,00.html


    Foto: BÖRJE THURESSON

    500 g gösfilé
    250 g morötter
    150 g rotselleri
    50 g rättika
    1 msk hackad färsk timjan
    2 vitlöksklyftor
    1 msk olivolja

    Gör så här:
    1. Skala rotsakerna och dela dem i stavar.
    2. Pressa vitlöken och hacka timjan. Blanda med rotsakerna i en långpanna eller ugnssäker form och tillsätt oljan.
    3. Rosta i ugn på 220 grader i 15 minuter.
    4. Halstra gösen och efterstek i ugnen på 150 grader.

    Vitvinssås:
    2 msk vetemjöl
    2 msk smör
    1 dl vitt vin
    2 dl fiskbuljong
    5 msk grädde
    salt, peppar

    Gör så här:
    1. Fräs mjölet och smöret i en kastrull några minuter. Rör flitigt och justera värmen så att blandningen inte tar färg.
    2. Häll i vinet, buljongen och grädden. Koka upp och låt koka några minuter så att mjölsmaken från redningen försvinner.
    3. Smaka av med salt och peppar.
    C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller

    Bli medlem i Sportfiskarna Här!
    Svar på vanliga frågor hittar ni Här
    Fiskesnacks regler hittar ni Här
    Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/Fiskesnackcom

Foton

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Relaterat

Collapse

Ämnen Statistik Senaste inlägg
Startad av Sadda, 2023-12-23, 11:50
6 svar
563 visningar
0 gillar
Senaste inlägg nephilim  
Arbetar...
X