Så här i Göstider ...
Saxat från http://www.aftonbladet.se/vss/matovi...287847,00.html
Foto: BÖRJE THURESSON
500 g gösfilé
250 g morötter
150 g rotselleri
50 g rättika
1 msk hackad färsk timjan
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
Gör så här:
1. Skala rotsakerna och dela dem i stavar.
2. Pressa vitlöken och hacka timjan. Blanda med rotsakerna i en långpanna eller ugnssäker form och tillsätt oljan.
3. Rosta i ugn på 220 grader i 15 minuter.
4. Halstra gösen och efterstek i ugnen på 150 grader.
Vitvinssås:
2 msk vetemjöl
2 msk smör
1 dl vitt vin
2 dl fiskbuljong
5 msk grädde
salt, peppar
Gör så här:
1. Fräs mjölet och smöret i en kastrull några minuter. Rör flitigt och justera värmen så att blandningen inte tar färg.
2. Häll i vinet, buljongen och grädden. Koka upp och låt koka några minuter så att mjölsmaken från redningen försvinner.
3. Smaka av med salt och peppar.
Saxat från http://www.aftonbladet.se/vss/matovi...287847,00.html
Foto: BÖRJE THURESSON
500 g gösfilé
250 g morötter
150 g rotselleri
50 g rättika
1 msk hackad färsk timjan
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
Gör så här:
1. Skala rotsakerna och dela dem i stavar.
2. Pressa vitlöken och hacka timjan. Blanda med rotsakerna i en långpanna eller ugnssäker form och tillsätt oljan.
3. Rosta i ugn på 220 grader i 15 minuter.
4. Halstra gösen och efterstek i ugnen på 150 grader.
Vitvinssås:
2 msk vetemjöl
2 msk smör
1 dl vitt vin
2 dl fiskbuljong
5 msk grädde
salt, peppar
Gör så här:
1. Fräs mjölet och smöret i en kastrull några minuter. Rör flitigt och justera värmen så att blandningen inte tar färg.
2. Häll i vinet, buljongen och grädden. Koka upp och låt koka några minuter så att mjölsmaken från redningen försvinner.
3. Smaka av med salt och peppar.