Har nån här lite tips på vad man kan göra mer med en mat abborre än att röka och smörsteka den jämt? Tips gärna....
Allmänt meddelande
Collapse
No announcement yet.
Recept på abborre
Collapse
X
-
Om man vill varva med en lite såsigare variant:
Panera och stek ett gäng fileér gyllenbruna i en stekpanna, sen slår du på grädde och smaksätter detta med lite ansjovisspad! Spadet från en sån jätteliten plåtburk räcker till typ fyra portioner, det ska inte smaka Jansson.. Men sältan den ger är fantastiskt tillsammans med borren! Ja brukar köra i lite svartpeppar med. Dela ett gäng coctailtomater och låt koka med i några minuter och servera med ett riktigt gott mos.
Kommentera
-
Vänd filéer i salt och citronpeppar. Sen i idealmjöl. Därefter i vispat ägg. Och sen ströbröd.
Skira smöret innan du lägger det och fisken i pannan så paneringen inte blir bränd.
Sen steker du dem.
Servera med dillmajonäs och potatis som du kokat dagen innan och steker upp.
Kanske lite sparris och kokta grönsaker. En liten bit citron. Lite persilja.
Kommentera
-
Benfria filéer i en ugnsfast form + grädde och valfri kryddning blir smaskens!
Du har ett par tips tidigare i tråden, men du kan egentligen krydda det hur du vill.
Jag brukar skära lite lök och bacon fint och försteka i en panna och sen ner i ugnsformen.
Ta inte för mycket av något bara, det kan fort ta över smaken från fisken isåfall.
Citron+dill är också en kombo som funkar.
Kommentera
-
Är själv en inbiten vän av KISS-principen (Keep It Simple, Stupid) varför följande variant vad gäller abborrens tillagning är den som gäller hos mig:
Byxad abborrfilé saltas, kryddas lätt med nymalen Kampot- eller Tellicherry- Peppar och beströs varsamt med ströbröd och steks i SMÖR (gärna extrasaltat).
Dubbelpanering hör i mitt tycke hemma på fiskpinnar inte på nyfångad abborre, denna kung av svenska fiskevatten vad gäller smakupplevelsen.
Servera den nystekta abborren med nykokt potatis, trattkantarellsås gjord på grädde och en väl tempererad IPA därtill.
Har ni inte testat Kampot-peppar så ta er råd att införskaffa denna excellenta svartpeppar som är den bästa sorten att använda på egenfångade fisk och skaldjur som finns.
Har själv köpt den utomlands via Internet men har just sett att den äntligen finns att köpa i svenska internetbutiker t ex hos "Werners Gourmetservice". Den gräver djupa hål i plånboken men Abborren om någon förtjänar denna fantastiska peppar, speciellt om man dragit upp den själv.
Vill man inte lägga lönen på Kampot-peppar är Tellicherry-peppar en hyfsad sneakvariant.
//Tantor[FONT=Verdana]><(((*> Bara döda fiskar flyter med strömmen ><(((*>[/FONT]
Kommentera
-
Nu har jag "gillat" alla recept och tips på denna tråden! Inser att jag är ganska hungrig!!
Småborrar går bra att flå (från ryggen o nedåt) och lägga på en ugnsplåt med ryggen upp. Pensla med smält smör och strö på salt o peppar efter behag. Grilla ugn 15 min. Kanske bara blir 2 små tuggor på varje borre men attans så gott i alla fall. Tusenbröder skall man inte underskatta!Senast ändrad av Husse0416; 2016-08-22, 13:30.
Kommentera
-
Bara o steka fileerna i äkta smör. När dom e klara så täcker man filleerna med grädde o häller i lite bacontärningar,riven ost,salt o peppar. Sen e de bara att servera med kokt potatis .Den som tycker sex är det skönaste som finns har aldrig varit riktigt skitnödig
Kommentera
Foton
Collapse
Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.
Relaterat
Collapse
Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.
Kommentera