Att varmröka sand- och skrubbskädda - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Att varmröka sand- och skrubbskädda

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Att varmröka sand- och skrubbskädda

    Vi var nere i Öresund en sväng igår och tog hem några plattisar som skall rökas.

    Är det någon av er som har tips på vilken saltningsmetod som är bäst lämpad när det gäller varmrökning av sandskädda och skrubbskädda (flundra)?

    Jag har varmrökt plattisar förut men inte riktigt fått till dem optimalt. Ofta har de blivit väldigt lösa i köttet vilket förmodligen kan påverkas av själva saltningsmetoden. Självklart påverkar också fiskens kvalité och själva rökningen men det är just saltningen jag undrar över.
    Senast ändrad av Bergman; 2015-11-12, 13:53.
    C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller

    Bli medlem i Sportfiskarna Här!
    Svar på vanliga frågor hittar ni Här
    Fiskesnacks regler hittar ni Här
    Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/Fiskesnackcom

  • #2
    Det blev en saltlake på 6,5 viktprocent salt, några nypor farinsocker och rikligt med dillfrön. Hoppas det blir gott
    C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller

    Bli medlem i Sportfiskarna Här!
    Svar på vanliga frågor hittar ni Här
    Fiskesnacks regler hittar ni Här
    Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/Fiskesnackcom

    Kommentera


    • #3
      Tjena Bergman!
      Blev det bra?
      Upp med en bild för tusan!

      Kommentera


      • #4
        Det är inte klart ännu. Firrarna ligger fortfarande i lagen och ska varmrökas först imorgon så jag får återkomma
        C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller

        Bli medlem i Sportfiskarna Här!
        Svar på vanliga frågor hittar ni Här
        Fiskesnacks regler hittar ni Här
        Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/Fiskesnackcom

        Kommentera


        • #5
          Ursprungligen postat av Bergman Visa inlägg
          Det är inte klart ännu. Firrarna ligger fortfarande i lagen och ska varmrökas först imorgon så jag får återkomma
          Ahaa...!
          Själv lite sugen på att skaffa en rök.
          Farsgubben rökte fisk för många år sedan, men den tiden är förbi.
          För tillfället står gäddbiffar högst på menyn. Brukar använda 2-3kg gäddor men testade nyss med en femma, så jäkla gött! :-)
          Ursäkta, lite OT..
          Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1447350773467.jpeg
Views:	2
Size:	67,3 KB
ID:	1779720
          Senast ändrad av KeBa; 2015-11-12, 18:57.

          Kommentera


          • #6
            Ursprungligen postat av KeBa Visa inlägg
            Ahaa...!
            Själv lite sugen på att skaffa en rök.
            Farsgubben rökte fisk för många år sedan, men den tiden är förbi.
            För tillfället står gäddbiffar högst på menyn. Brukar använda 2-3kg gäddor men testade nyss med en femma, så jäkla gött! :-)
            Ursäkta, lite OT..

            Om du har en klotgrill så går det utmärkt att varmröka i den. Det går även att kallröka i klotgrillar men det är lite mer pyssel.

            [ATTACH]82971[/ATTACH]
            Nu är plattfiskarna rökta i min klotgrill. Bradley-röken strejkade idag pga säkringen poppade så får försöka byta inför nästa rökning. Plattisarna ska nu få vila lite innan jag smakar

            EDIT // Har nu smakat en och smaken blev kanon. Dock blev de återigen lösa i köttet så jag skall testa att torka dem en aning i ugnen så hoppas jag konsistensen blir lite bättre.
            Bifogade filer
            Senast ändrad av Bergman; 2015-11-13, 16:47.
            C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller

            Bli medlem i Sportfiskarna Här!
            Svar på vanliga frågor hittar ni Här
            Fiskesnacks regler hittar ni Här
            Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/Fiskesnackcom

            Kommentera


            • #7
              Ursprungligen postat av Bergman Visa inlägg
              Nu är plattfiskarna rökta i min klotgrill. Bradley-röken strejkade idag pga säkringen poppade så får försöka byta inför nästa rökning. Plattisarna ska nu få vila lite innan jag smakar

              EDIT // Har nu smakat en och smaken blev kanon. Dock blev de återigen lösa i köttet så jag skall testa att torka dem en aning i ugnen så hoppas jag konsistensen blir lite bättre.
              Svarade dig på FB tidigare men kan göra ett tillägg här också. När dom röker på gotland anses den som godast ungefär 5-7 dagar efter rökning. Kanske blir lite torrare med tiden?

              Kommentera

              Foton

              Collapse

              Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

              Relaterat

              Collapse

              Ämnen Statistik Senaste inlägg
              Startad av Sadda, 2023-12-23, 11:50
              6 svar
              551 visningar
              0 gillar
              Senaste inlägg nephilim  
              Startad av Julle68, 2023-12-23, 18:46
              0 svar
              194 visningar
              1 gilla
              Senaste inlägg Julle68
              av Julle68
               
              Arbetar...
              X