Detta recept gör jag alltid när jag tar upp en matgädda!
Gädda (2-3kg, helst östersjö-fisk!)
2 gul lök
3hg champinjoner
3dl mellangrädde
1 burk anjovisfilee, (även spadet)
1 knippe bladpersilja
3msk skorpmjöl
havssalt, svartpeppar
Fileea gäddan och lägg fileerna i en smord ugnsform med höga kanter. Skiva löken och svampen och stek denna i smör. Lägg runt och på gäddfileerna.
Lägg även anjovisen på gäddan. Gör gärna små snitt i gäddfileerna och tryck in anjovisen lite grann! Häll över spadet och grädden. Salta och peppra och strö lite skorpmjöl på gäddan. Lägg persilje-kvistarna runt om i grädd-anjovisspadet! Både kvistar och blad ska vara med!!
Stek i 200graders ugn i ca 30-45 minuter. Känn med sticka tills fisken är klar! OBS, stek ej för länge! Servera med kokt potatis!
Gädda (2-3kg, helst östersjö-fisk!)
2 gul lök
3hg champinjoner
3dl mellangrädde
1 burk anjovisfilee, (även spadet)
1 knippe bladpersilja
3msk skorpmjöl
havssalt, svartpeppar
Fileea gäddan och lägg fileerna i en smord ugnsform med höga kanter. Skiva löken och svampen och stek denna i smör. Lägg runt och på gäddfileerna.
Lägg även anjovisen på gäddan. Gör gärna små snitt i gäddfileerna och tryck in anjovisen lite grann! Häll över spadet och grädden. Salta och peppra och strö lite skorpmjöl på gäddan. Lägg persilje-kvistarna runt om i grädd-anjovisspadet! Både kvistar och blad ska vara med!!
Stek i 200graders ugn i ca 30-45 minuter. Känn med sticka tills fisken är klar! OBS, stek ej för länge! Servera med kokt potatis!
Kommentera