Hade tidigare funderat över att en del kunde få till rökt fisk och tillagat på annat sätt med utan att fisken blev torr i köttet.
Hittade för något år sen hemligheten bakom det hela - det har med saltningen att göra.
Grejen är den att vanligt salt med jod, drar ur en massa vätska ur fisken vid såväl lakläggning inför rökning, rimning eller vanlig stekning eller kokning.
Istället ska man använda jodfritt salt - det ger rätt sälta och drar inte ur en masssa vätska ur fisken i onödan.
Otroligt enkelt och ger ett förvånande bra resultat redan första gången man provar att byta ut jodsaltet mod jodfritt, som bonus får man även en fisk med en suverän konsistens när den är klar!
Hittade för något år sen hemligheten bakom det hela - det har med saltningen att göra.
Grejen är den att vanligt salt med jod, drar ur en massa vätska ur fisken vid såväl lakläggning inför rökning, rimning eller vanlig stekning eller kokning.
Istället ska man använda jodfritt salt - det ger rätt sälta och drar inte ur en masssa vätska ur fisken i onödan.
Otroligt enkelt och ger ett förvånande bra resultat redan första gången man provar att byta ut jodsaltet mod jodfritt, som bonus får man även en fisk med en suverän konsistens när den är klar!