Den här fisksoppan är väldigt god, så jag tänkte att jag tipsar om den här.
Det ska vara fasta fiskar till Per Morbergs fisksoppa, man ska inte spara på vitvinet och det är viktigt att man lägger ner räkorna allra sist så att de inte blir sega.
Skär fiskfiléerna i cirka 3 cm stora bitar.
Skölj och strimla det vita på purjolöken. Skala och hacka löken och moroten och skär sellerin i fina bitar.
Fräs alltsammans utom fisken i oljan i en gryta. Pressa i vitlöken.
Tillsätt vin, grädde, tomatpuré, saffran, fiskfond, salt och kryddor och låt soppan sjuda cirka 10 minuter.
Skölj och borsta musslorna noga. Släng alla som är trasiga eller som redan har öppnat sig. Lägg dem i grytan.
Lägg i fiskbitarna och låt soppan koka upp och sedan sjuda i några minuter. Fisken ska inte koka sönder.
Ta av grytan från värmen och lägg i räkorna. Låt soppan dra ett par minuter innan du serverar den.
Denna med en god flaska vitt vin eller hans egna öl och baguette med aioli är himmelskt!
Det ska vara fasta fiskar till Per Morbergs fisksoppa, man ska inte spara på vitvinet och det är viktigt att man lägger ner räkorna allra sist så att de inte blir sega.
- 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t.ex. lax, kattfisk, kolja)
- 0.5 st purjolök
- 1 st gul lök
- 1 st morot
- 2 st selleristjälkar
- 3–4 msk olivolja
- 3 st vitlöksklyftor
- 3 dl vitt vin
- 2–3 dl vispgrädde
- 2 msk tomatpuré
- 0.5 l fiskfond eller hummerfond
- salt och nymalen vitpeppar
- 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika)
- 1 knivsudd chilipeppar
- 1 kg blåmusslor
- 200 g skalade räkor
Skär fiskfiléerna i cirka 3 cm stora bitar.
Skölj och strimla det vita på purjolöken. Skala och hacka löken och moroten och skär sellerin i fina bitar.
Fräs alltsammans utom fisken i oljan i en gryta. Pressa i vitlöken.
Tillsätt vin, grädde, tomatpuré, saffran, fiskfond, salt och kryddor och låt soppan sjuda cirka 10 minuter.
Skölj och borsta musslorna noga. Släng alla som är trasiga eller som redan har öppnat sig. Lägg dem i grytan.
Lägg i fiskbitarna och låt soppan koka upp och sedan sjuda i några minuter. Fisken ska inte koka sönder.
Ta av grytan från värmen och lägg i räkorna. Låt soppan dra ett par minuter innan du serverar den.
Denna med en god flaska vitt vin eller hans egna öl och baguette med aioli är himmelskt!
Kommentera