Panerad eller friterad fisk av olika arter är bland det godaste som finns. Självklart så kommer torsk, kolja och diverse plattfiskar på tapeten men faktum är att en panerad gädda är snarlik torsken i smak så länge den får dra över natten i mjölk/filmjölk och därefter sköljs noga.
Ju tunnare panad, desto godare fisk. Jag har serverat gädda till folk som jag har lurat i att det rör sig om just torsk. Ingen - och då menar jag verrkligen ingen lyckades avslöja min bluff.
En god remouladsås gör ju förstås sitt i sammanhanget. Kokt potatis, potatismos/pressad potatis eller kokt och därefter stekt potatis är mina favoriter som tillbehör. Som garnering är det aldrig fel med en krispig grönsallat och några citronskivor. Kapris kan också vara på sin plats.
Personligen kör jag aldrig på sås till panerad fisk men om man vill så kan man fixa till en trevlig smörsås baserad på vitt vin. Skirat smör med några skvättar citron i och några droppar Worcestershiresås är heller inte helt fel.
Så berätta gärna om dina panerade eller friterade favoriträtter och gärna hur du tillagar dem!
~Paul~
Ju tunnare panad, desto godare fisk. Jag har serverat gädda till folk som jag har lurat i att det rör sig om just torsk. Ingen - och då menar jag verrkligen ingen lyckades avslöja min bluff.
En god remouladsås gör ju förstås sitt i sammanhanget. Kokt potatis, potatismos/pressad potatis eller kokt och därefter stekt potatis är mina favoriter som tillbehör. Som garnering är det aldrig fel med en krispig grönsallat och några citronskivor. Kapris kan också vara på sin plats.
Personligen kör jag aldrig på sås till panerad fisk men om man vill så kan man fixa till en trevlig smörsås baserad på vitt vin. Skirat smör med några skvättar citron i och några droppar Worcestershiresås är heller inte helt fel.
Så berätta gärna om dina panerade eller friterade favoriträtter och gärna hur du tillagar dem!
~Paul~
Kommentera