Jag vet ... det är inget fiskrecept men måste dela med mig av receptet ändå. Gillar ni burgare så är detta ett måste !
Obs: Detta är INGET för småätare då dom väger ca 400 gram styck (enbart köttet alltså)
Ingredienser till 5-6 superburgare:
Ca 2kg blandfärs
1 finhackad gul lök
3-5 pressade vitlöksklyftor (efter tycke och smak)
2-4 teskedar Sambal Oelek (efter tycke och smak)
1 påse Hickorymarinad
2-5 teskedar Liquid Smoke (efter tycke och smak)
2 ägg
5 matskedar vetemjöl
2 matskedar skvätt matolja
Salt och peppar efter behag
5-6 STORA hamburgerbröd
10-12 ostskivor
5-6 bifftomatskivor
1 fint skivad rödlök
Hamburgerdressing
Chilisås/Ketchup
Johnnys senap
Pommes alt. klyftpotatis
Caj P´s Hickory American Style sås
Hela inlagda smågurkor alt. Cornichonger (stavning?)
Ett gäng bira eller en bag-in-box rödvin
Några utsvultna kompisar
Gör så här:
Öppna en öl och börja njut. Blanda ihop alla hamburgeringredienser i en stor bunke och låt stå i kylen någon timme för att gotta ihop sig. Perfekt så man hinner ljuga lite med polarna över en bira ...
Krama lagom stora "snöbollar" som du sedan plattar ut till en lagom stor och tjock burgare. Pensla på lite olja så dom inte fastnar i grillgallret. Grilla på ganska svag värme tills dom är genomgrillade då det är fläskfärs i blandfärsen. Sätt på fritösen och i med pommes/klyftpotatis.
När burgarna nästan är klara så lägger du på hamburgerbröden på grillen en snabbis. Lägg även på ostskivorna på burgarna så dom smälter in lite.
Montera burgarna på tallrikar och glöm inte alla goda tillbehör. Häll på pommes på tallriken om du har någon plats kvar.
Sen är det dax att börja frossa ...
Så här kan burgarna se ut:
Obs: Detta är INGET för småätare då dom väger ca 400 gram styck (enbart köttet alltså)
Ingredienser till 5-6 superburgare:
Ca 2kg blandfärs
1 finhackad gul lök
3-5 pressade vitlöksklyftor (efter tycke och smak)
2-4 teskedar Sambal Oelek (efter tycke och smak)
1 påse Hickorymarinad
2-5 teskedar Liquid Smoke (efter tycke och smak)
2 ägg
5 matskedar vetemjöl
2 matskedar skvätt matolja
Salt och peppar efter behag
5-6 STORA hamburgerbröd
10-12 ostskivor
5-6 bifftomatskivor
1 fint skivad rödlök
Hamburgerdressing
Chilisås/Ketchup
Johnnys senap
Pommes alt. klyftpotatis
Caj P´s Hickory American Style sås
Hela inlagda smågurkor alt. Cornichonger (stavning?)
Ett gäng bira eller en bag-in-box rödvin
Några utsvultna kompisar
Gör så här:
Öppna en öl och börja njut. Blanda ihop alla hamburgeringredienser i en stor bunke och låt stå i kylen någon timme för att gotta ihop sig. Perfekt så man hinner ljuga lite med polarna över en bira ...
Krama lagom stora "snöbollar" som du sedan plattar ut till en lagom stor och tjock burgare. Pensla på lite olja så dom inte fastnar i grillgallret. Grilla på ganska svag värme tills dom är genomgrillade då det är fläskfärs i blandfärsen. Sätt på fritösen och i med pommes/klyftpotatis.
När burgarna nästan är klara så lägger du på hamburgerbröden på grillen en snabbis. Lägg även på ostskivorna på burgarna så dom smälter in lite.
Montera burgarna på tallrikar och glöm inte alla goda tillbehör. Häll på pommes på tallriken om du har någon plats kvar.
Sen är det dax att börja frossa ...
Så här kan burgarna se ut:
Kommentera