har testat gäddsushi......de va ingen hit tänker inte göra om det. De va så att tom den billiga sàke:n va godare
Allmänt meddelande
Collapse
No announcement yet.
Bra recept på gädda sökes !
Collapse
X
-
FLUGA: Fjällröding 1.5kg / Öring 0.8kg / Harr 1.5kg / Regnbåge 1.72kg / Gädda 6.84kg
SPINN: Gädda 6,5kg / ?kg Abborre / ?kg Gös
Min blogg http://mojosfiske.blogspot.com/
-
Testade nyligen sån här pepparrotsgädda som är så omtalad och var verkligen god.Min hemsida för Nettel-Laken!
http://nettelbaits.se/
Min fiskeblogg!
http://nettelbaits.nettelbaits.se/
Kommentera
-
Ursprungligen postat av stiva Visa inläggBrukar pressa en citron över fileerna och låta stå över natten å gosa till sig. Panera, salt&peppar å fräs på i smör. Kokt potatis med någon kall sås, gärna gräslök. Lätt å enkelt utan krussiduller.
Kommentera
-
Ursprungligen postat av mojoman Visa inläggFår testa lite olika varianter i år och se vad som lyckas bäst......favvo kommer nog vara smörstekt i medium värme så kanterna blir lite knapriga.
Någon som provat röka gädda ?
C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller
Bli medlem i Sportfiskarna Här!
Svar på vanliga frågor hittar ni Här
Fiskesnacks regler hittar ni Här
Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/Fiskesnackcom
Kommentera
-
Låter kanon och ser verkligen gott ut med rökt gädda, måste testas helt enkeltFLUGA: Fjällröding 1.5kg / Öring 0.8kg / Harr 1.5kg / Regnbåge 1.72kg / Gädda 6.84kg
SPINN: Gädda 6,5kg / ?kg Abborre / ?kg Gös
Min blogg http://mojosfiske.blogspot.com/
Kommentera
-
Brukar varmröka och ha som smörgåspålägg eller så räcker det långt med färskpotatis och romsås till
1-1,5 kilos tar jag ur och saltar in rejält med grovsalt så den får ligga i kylen över natten. Jag fjällar inte utan bara sköljer av den. Flera som provat tror inte det är gädda. Smakar som rökt sik.Alumacraft så klart!
Kommentera
-
Thai fish cakes
250 gram fisk (gädda, lax eller annan lämplig art…)
1 ägg
Ingefära (3x1x1cm)
Vitlök (2-3 klyftor)
Kokosgrädde (lagom mkt för lös, nätt och jämt hanterbar konsistens på bullarna)
Chilipepparfrukter (efter smak & styrka)
Thai sweet chilisås
3-4 salladslökar
Färsk koriander
Mjöl
Hacka vitlök, ingefära och chili och mixa tillsammans med sweet chilisås .
Lägg i hackad fisk och mixa en liten stund. Tillsätt kokosgrädde samt 1 helt ägg och kör tills smeten är slät.
Rör ner rejält med grovhackad koriander och hackad salladslök i smeten.
Forma kakor (två skedar) och rulla dem i mjöl. Stek på medelvärme.
Servera med ris, sallad och sweet chilisås.
Kommentera
-
Ett gammalt klassiskt recept på inlagd gädda från Gustafva Björklunds kokbok från 1800-talet (och stavning därefter). Fungerar än idag.
198 Inlagd gädda
Fisken kokas i kort spad med 1 eller 2 buteljer hvitt vin, smör, persilja, timjan, lagerblad och salt. Får kallna, befrias från ben och skinn, sönderdelas i bitar, af hvilka ett lager lägges i glasburk, deröfver lagerblad, timjan, dragon, muskot, nejlikor och litet spansk peppar, så ett nytt lager fisk osv, tills denna är slut. Nu fylles burken med fin matolja och får stå 2 à 3 veckor, hvarefter fisken kan serveras på smörgåsbord eller som en särskild rätt med olja och ättika.Min fiskeblogg: http://mickesfiske.blogg.se/
"If people concentrated on the really important things in life, there'd be a shortage of fishing poles." - Doug Larson
Kommentera
Kommentera