Bra recept på gädda sökes ! - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Bra recept på gädda sökes !

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • #11
    har testat gäddsushi......de va ingen hit tänker inte göra om det. De va så att tom den billiga sàke:n va godare
    FLUGA: Fjällröding 1.5kg / Öring 0.8kg / Harr 1.5kg / Regnbåge 1.72kg / Gädda 6.84kg
    SPINN: Gädda 6,5kg / ?kg Abborre / ?kg Gös

    Min blogg http://mojosfiske.blogspot.com/

    Kommentera


    • #12
      Testade nyligen sån här pepparrotsgädda som är så omtalad och var verkligen god.
      Min hemsida för Nettel-Laken!
      http://nettelbaits.se/

      Min fiskeblogg!
      http://nettelbaits.nettelbaits.se/

      Kommentera


      • #13
        Ursprungligen postat av stiva Visa inlägg
        Brukar pressa en citron över fileerna och låta stå över natten å gosa till sig. Panera, salt&peppar å fräs på i smör. Kokt potatis med någon kall sås, gärna gräslök. Lätt å enkelt utan krussiduller.
        Varför citron? för att göra den sur? För att ta bort diverse bismaker?

        Kommentera


        • #14
          Ursprungligen postat av mojoman Visa inlägg
          Får testa lite olika varianter i år och se vad som lyckas bäst......favvo kommer nog vara smörstekt i medium värme så kanterna blir lite knapriga.

          Någon som provat röka gädda ?
          Jag har testat att varmröka gädda en gång, blev kanongott! Men man behöver fjälla och skölja den ordentligt. Sedan lägga i saltlake över natten för att få en jämn sälta. Jag körde med 80gram havssalt per liter vatten och sedan någon matsked socker per liter vatten.

          C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller

          Bli medlem i Sportfiskarna Här!
          Svar på vanliga frågor hittar ni Här
          Fiskesnacks regler hittar ni Här
          Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/Fiskesnackcom

          Kommentera


          • #15
            Låter kanon och ser verkligen gott ut med rökt gädda, måste testas helt enkelt
            FLUGA: Fjällröding 1.5kg / Öring 0.8kg / Harr 1.5kg / Regnbåge 1.72kg / Gädda 6.84kg
            SPINN: Gädda 6,5kg / ?kg Abborre / ?kg Gös

            Min blogg http://mojosfiske.blogspot.com/

            Kommentera


            • #16
              Gädda och pepparrot e verkligen grym kombo.
              Även jag har rökt gädda på lite tunnbröd med nån kall sås riktigt gott.
              Gäddburgare eller gäddbollar e jag lite sugen på att prova-

              Kommentera


              • #17
                Brukar varmröka och ha som smörgåspålägg eller så räcker det långt med färskpotatis och romsås till

                1-1,5 kilos tar jag ur och saltar in rejält med grovsalt så den får ligga i kylen över natten. Jag fjällar inte utan bara sköljer av den. Flera som provat tror inte det är gädda. Smakar som rökt sik.
                Alumacraft så klart!

                Kommentera


                • #18
                  Thai fish cakes

                  250 gram fisk (gädda, lax eller annan lämplig art…)
                  1 ägg
                  Ingefära (3x1x1cm)
                  Vitlök (2-3 klyftor)
                  Kokosgrädde (lagom mkt för lös, nätt och jämt hanterbar konsistens på bullarna)
                  Chilipepparfrukter (efter smak & styrka)
                  Thai sweet chilisås
                  3-4 salladslökar
                  Färsk koriander
                  Mjöl

                  Hacka vitlök, ingefära och chili och mixa tillsammans med sweet chilisås .
                  Lägg i hackad fisk och mixa en liten stund. Tillsätt kokosgrädde samt 1 helt ägg och kör tills smeten är slät.
                  Rör ner rejält med grovhackad koriander och hackad salladslök i smeten.

                  Forma kakor (två skedar) och rulla dem i mjöl. Stek på medelvärme.
                  Servera med ris, sallad och sweet chilisås.

                  Kommentera


                  • #19
                    Min farfar brukade alltid ugnssteka gäddan i ansjovis och grädde, några kokta potatisar, salt å peppar och inte så mycket krångligare än så, lite pepparrot kanske! RIKTIGT gott, och man behåller även smaken av gädda, som jag tycker om.

                    Kommentera


                    • #20
                      Ett gammalt klassiskt recept på inlagd gädda från Gustafva Björklunds kokbok från 1800-talet (och stavning därefter). Fungerar än idag.

                      198 Inlagd gädda

                      Fisken kokas i kort spad med 1 eller 2 buteljer hvitt vin, smör, persilja, timjan, lagerblad och salt. Får kallna, befrias från ben och skinn, sönderdelas i bitar, af hvilka ett lager lägges i glasburk, deröfver lagerblad, timjan, dragon, muskot, nejlikor och litet spansk peppar, så ett nytt lager fisk osv, tills denna är slut. Nu fylles burken med fin matolja och får stå 2 à 3 veckor, hvarefter fisken kan serveras på smörgåsbord eller som en särskild rätt med olja och ättika.
                      Min fiskeblogg: http://mickesfiske.blogg.se/

                      "If people concentrated on the really important things in life, there'd be a shortage of fishing poles." - Doug Larson

                      Kommentera

                      Foton

                      Collapse

                      Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                      Relaterat

                      Collapse

                      Ämnen Statistik Senaste inlägg
                      Startad av Sadda, 2023-12-23, 11:50
                      6 svar
                      563 visningar
                      0 gillar
                      Senaste inlägg nephilim  
                      Arbetar...
                      X