Mitt bästa recept på abborre - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Mitt bästa recept på abborre

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Mitt bästa recept på abborre

    Detta recept skall helst göras i gjutjärnspanna eller muurikka över öppen eld för att vara helt autentisk=P
    Funkar säkert fint på gös med.

    För 2 pers
    • 4st abborrfiléer (eller 2 om de är från en större fisk)
    • ca 2 msk finhackad gul lök
    • 1msk finhackad persilja
    • 100-150g kantareller (gärna mindre svampar så kan de serveras hela eller halva)
    • 2½ dl grädde
    • Olivolja
    • Smör
    • Salt & Peppar


    Stek först upp abborrfiléerna i en skvätt olja, salt & peppar och smör så att de får en vacker gyllenbrun yta. Ta sen ur de ur pannan och lägg de till sidan.
    Stek kantarellerna i samma panna. När allt vatten gått ur svampen, lägg i en generös klick smör och låt den smälta. Tillsätt därefter salt, peppar, löken och persiljan (spara lite till serveringen) och låt fräsa tills svampen har fått stekyta och löken är mjuk.
    Häll i grädden och lägg tillbaka fisken.
    Låt puttra någon minut och salta & peppra mer om det krävs.

    Serveras med fördel med kokt färskpotatis och ett glas vitt till eller en ljus öl/pilsner

Foton

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Relaterat

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Arbetar...
X