Modern restaurangrätt på röding - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Modern restaurangrätt på röding

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Modern restaurangrätt på röding

    Källa: http://www.tasteline.se http://www.tasteline.se/document/sho...ocumentID=3407



    Varmrå röding med löjrom, grönsaker med dill och citron sparrispotatis med
    schalottenlök och bröd, blåmusselsås


    Varmrå röding
    4 skinn- och benfria rödingfiléer, främre delen, 340 g
    40 g Kalix löjrom, avrunnen
    1 msk olivolja
    havssalt och nymald svartpeppar

    1. Frys rödingen 24 timmar innan tillagning.
    2. Tina och lägg ett snitt från skinnsidan längs med filéns mitt, nästan igenom. Vänd och spritsa 10 g löjrom per filé, i mitten längsmed filén på ena halvan. Vik över andra halvan, trimma till kanterna. 3. Plasta och ställ kallt till servering.

    Blåmusselsås
    2 schalottenlökar
    1 vitlöksklyfta
    1 liten morot
    25 g rotselleri
    25 g fänkål
    3 kvistar backtimjan
    1 lagerblad
    5 svartpepparkorn
    1 msk olivolja
    1/2 flaska torrt vitt vin
    1 kg blåmusslor
    3 dl ekologisk vispgrädde
    15 g ekologiskt osaltat smör

    1. Skala och finhacka lök och grönsaker. Tvätta och skrubba musslorna väl. Knacka på dem och ta bort dem som inte öppnar sig.
    2. Fräs lök, grönsaker och kryddor i olja. Slå på vin och koka upp. Tillsätt musslor, lägg på lock och koka tills musslorna har öppnats sig. Släng de musslor som inte öppnat sig. Spara några musslor till
    garnering.
    3. Sila av, ta undan 2 1/2 dl musselbuljong till grönsaksgarnityret. Reducera resten till 1/3 återstår. Tillsätt grädde och koka ihop. Smaksätt med salt och peppar. Ställ åt sidan till servering.

    Grönsaker med dill och citron
    1/2 rotselleri
    2 blad grön spetskål
    4 knippmorötter
    4 sugarsnaps
    4 pärllökar, Ø 3 cm
    1/2 fänkål
    1/2 purjolök
    2 1/2 dl musselbuljong
    4 små shiitakesvampar
    1 tsk ekologiskt osaltat smör
    1 msk finhackad schalottenlök
    1 msk olivolja
    ca 1/2 tsk finrivet citronskal av kravcitron
    1/2 msk pressad citronsaft av kravcitron
    1-2 msk hackad dill
    4 små dillkvistar
    havssalt och nymald svartpeppar

    1. Skala och skiva rotsellerin tunt, 1 mm. Skär ut till 4 rektanglar 3,5 cm x 10 cm. Skär bort den grova bladnerven på spetskålsbladen. Skär bladen i 4 rektanglar, 3,5 x 10
    cm.
    2. Tvätta och borsta morötterna, skär blasten till 1 cm. Blanchera selleri, spetskål, morot och sugarsnaps mjuka i saltat vatten, ta upp och kyl snabbt i isvatten och låt sedan rinna av.
    3. Skala pärllöken. Skär fänkålen i 4 klyftor, 6 cm långa. Skär purjolöken i 4 skivor, 2 cm långa. Koka pärllök, fänkål och purjolök mjuka i musselbuljong, ta upp och kyl snabbt.
    4. Stek shiitakesvampen hastigt i smör, salta och peppra.
    5. Vänd alla grönsakerna i musselbuljongen, finhackad schalottenlök, olivolja, citronskal, citronsaft, salt och peppar.
    6. Placera rotsellerin i botten av 4 rektangulära formar 3,5 x 10 cm formarna, strö över dill. Lägg på spetskålen och fördela sedan resten av grönsakerna ovanpå. Plasta varje form, ställ kallt till servering.

    Sparrispotatis
    1/2 vitt formbröd
    25 g ekologiskt osaltat skira smör
    havssalt
    240 g skalad sparrispotatis
    60 g ekologiskt osaltat smör
    1 msk finhackad schalottenlök
    havssalt och nymald svartpeppar

    1. Skär brödet i 2 mm tunna skivor och skär ut 4 rektanglar à 4,5 x 11 cm. Lägg på silpat eller bakplåtspapper, pensla med skirat smör, salta och täck med silpat eller bakplåtspapper. Rosta gyllene i ugn, 175º. Lägg på papper för att torka.
    2. Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Tryck till potatisen med en gaffel och vänd i smör, schalottenlök, salt och peppar. Fördela potatisen i 4 rektangulära formar 3,5 x 10 cm och plasta varje form, ställ åt sidan till servering.
    3. Vid servering: Pensla fisken med olivolja, salta och peppra. Baka fisken i ugn, 110º
    till 40º innertemperatur. Värm grönsakerna i ugn, 110º. Värm också potatis i ugn, 110º.

    Upplägg
    Placera fisken till vänster på 4 varma platta tallrikar. Placera grönsakerna i mitten av tallriken bredvid fisken, ta av formarna. Placera potatisen på en krutong bredvid grönsakerna, ta av formarna, lägg på en krutong. Skumma musselsåsen och lägg en matsked skum på grönsakerna, servera resten à part. Lägg en dillkvist på grönsakerna.
    C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller

    Bli medlem i Sportfiskarna Här!
    Svar på vanliga frågor hittar ni Här
    Fiskesnacks regler hittar ni Här
    Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/Fiskesnackcom

  • #2
    Låter gott! Lite långt recept bara.
    Men så är det också Stefan Erikssons vinnarrätt i "årets kock".

    Kommentera


    • #3
      Vaffan va överambisiöst, fiskpinnar och makaroner duger gott åt mig

      Kommentera


      • #4
        Säkert gott men mycket stök för lite krubb! Den får någon annan göra åt mig.
        Må vi alla ha ett intressant fiske!

        Kommentera


        • #5
          Rasmus, nästa gång jag har fest så ska du få fiskpinnar så frossar vi andra i diverse läckerheter. Är du riktigt snäll kan jag fritera dom åt dig. HAHAHA !
          C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller

          Bli medlem i Sportfiskarna Här!
          Svar på vanliga frågor hittar ni Här
          Fiskesnacks regler hittar ni Här
          Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/Fiskesnackcom

          Kommentera


          • #6
            Det låter bra bergis, jag är en enkel man med låga krav. Huvudsaken är att det avnjuts i gott sällskap

            Kommentera


            • #7
              Sjyrre ! För övigt är min snickarbänk alá skolvariant uppmonterad och mallarna för Cobb´s fixade. Tänkte såga till några 14/17cm´s imorgon om det blir lite tid över.
              C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller

              Bli medlem i Sportfiskarna Här!
              Svar på vanliga frågor hittar ni Här
              Fiskesnacks regler hittar ni Här
              Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/Fiskesnackcom

              Kommentera


              • #8
                Sjysst! Får pipa förbi någon dag för lite gemensam slöjdning

                Kommentera


                • #9
                  Ursprungligen postat av Rasmus
                  Vaffan va överambisiöst, fiskpinnar och makaroner duger gott åt mig
                  Du äter väl inte makaroner till fiskpinnarna??? Det ska juh va pulvermos och lingonsylt=)
                  Fiske é gött!

                  Kommentera

                  Foton

                  Collapse

                  Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                  Relaterat

                  Collapse

                  Ämnen Statistik Senaste inlägg
                  Startad av axeleriksson, 2006-02-20, 13:05
                  10 svar
                  6 211 visningar
                  0 gillar
                  Senaste inlägg Cobrak
                  av Cobrak
                   
                  Arbetar...
                  X