Xaphods pepparotsgädda special - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Xaphods pepparotsgädda special

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Xaphods pepparotsgädda special

    En fin gädda är ju kul att både fånga och äta. Det här är säkert inte första pepparrotsgäddereceptet på fs men så här brukar jag laga till gädda i alla fall. Fantastisk gott och lättlagat!

    Xaphods pepparrotsgädda special (ca 2-3 port)
    1 kg gädda
    2 msk salt
    1 l vatten

    Gör så här
    1. Rensa och fjälla fisken. Dela fisken i portionsbitar om ca 6-8 cm bredd.
    2. Koka upp vattnet tillsammans med saltet.
    3. Lägg ner fiskbitarna i det kokande vattnet. Låt sjuda i ca 20 minuter.

    Under tiden gäddan sjuder gör man pepparrotsåsen för ca 2-3 port.
    1/2 fiskbuljongtärning
    1 1/2 dl vatten
    1 msk vetemjöl
    1 dl vispgrädde (det går också bra med mjölk)
    3 msk riven pepparrot (finns att köpa på tub)

    Gör så här
    1. Gör en fiskbuljong genom att lösa upp fiskbuljongtärningen i vatten.
    2. Vispa ut mjölet i grädden i en kastrull.
    3. Häll i fiskbuljongen.
    4. Koka upp under omrörning och låt koka 4-5 min.
    5. Tillsätt pepparroten och låt sjuda 1 min.

    Klart! Servera med kokt potatis!
    Senast ändrad av xaphod; 2004-12-20, 12:13.
    Smaken är som baken...

  • #2
    Ursprungligen postat av xaphod
    En fin gädda är ju kul att både fånga och äta. Det här är säkert inte första pepparrotsgäddereceptet på fs men så här brukar jag laga till gädda i alla fall. Fantastisk gott och lättlagat!

    Xaphods pepparrotsgädda special (ca 2-3 port)
    1 kg gädda
    2 msk salt
    1 l vatten

    Gör så här
    1. Rensa och fjälla fisken. Dela fisken i portionsbitar om ca 6-8 cm bredd.
    2. Koka upp vattnet tillsammans med saltet.
    3. Lägg ner fiskbitarna i det kokande vattnet. Låt sjuda i ca 20 minuter.

    Under tiden gäddan sjuder gör man pepparrotsåsen för ca 2-3 port.
    1/2 fiskbuljongtärning
    1 1/2 dl vatten
    1 msk vetemjöl
    1 dl vispgrädde (det går också bra med mjölk)
    3 msk riven pepparrot (finns att köpa på tub)

    Gör så här
    1. Gör en fiskbuljong genom att lösa upp fiskbuljongtärningen i vatten.
    2. Vispa ut mjölet i grädden i en kastrull.
    3. Häll i fiskbuljongen.
    4. Koka upp under omrörning och låt koka 4-5 min.
    5. Tillsätt pepparroten och låt sjuda 1 min.

    Klart! Servera med kokt potatis!
    Har själv som "sportfiskare" nästan aldrig ätit gädda, bara smakat någon gång! Fast det är väl dags att testa och det här receptet är väl inte helt dumt..

    Kommentera


    • #3
      Tips: delar man en 2-2,5 kilos gädda så slipper man de minsta benen!
      Smaken är som baken...

      Kommentera


      • #4
        låter jävligt gott peparot och fisk är en bra kombination hehe julen är slut dags att bytra bild hehe

        Kommentera


        • #5
          vi brukar ha bellmans gäddpaté på julbordet...
          Deluxe lures thats my work.

          Kommentera


          • #6
            Ursprungligen postat av linu_z
            vi brukar ha bellmans gäddpaté på julbordet...
            Har du nåt recept på det? (Posta receptet i ny tråd i så fall.)
            Smaken är som baken...

            Kommentera


            • #7
              En liten "twist" på pepparrotssåsen är att köra i ett par matskedar Dijon senap, fnkar kalas till stekt Gös kan jag lova.

              Kommentera

              Foton

              Collapse

              Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

              Relaterat

              Collapse

              Ämnen Statistik Senaste inlägg
              Startad av Sadda, 2023-12-23, 11:50
              6 svar
              563 visningar
              0 gillar
              Senaste inlägg nephilim  
              Arbetar...
              X