En fin gädda är ju kul att både fånga och äta. Det här är säkert inte första pepparrotsgäddereceptet på fs men så här brukar jag laga till gädda i alla fall. Fantastisk gott och lättlagat!
Xaphods pepparrotsgädda special (ca 2-3 port)
1 kg gädda
2 msk salt
1 l vatten
Gör så här
1. Rensa och fjälla fisken. Dela fisken i portionsbitar om ca 6-8 cm bredd.
2. Koka upp vattnet tillsammans med saltet.
3. Lägg ner fiskbitarna i det kokande vattnet. Låt sjuda i ca 20 minuter.
Under tiden gäddan sjuder gör man pepparrotsåsen för ca 2-3 port.
1/2 fiskbuljongtärning
1 1/2 dl vatten
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde (det går också bra med mjölk)
3 msk riven pepparrot (finns att köpa på tub)
Gör så här
1. Gör en fiskbuljong genom att lösa upp fiskbuljongtärningen i vatten.
2. Vispa ut mjölet i grädden i en kastrull.
3. Häll i fiskbuljongen.
4. Koka upp under omrörning och låt koka 4-5 min.
5. Tillsätt pepparroten och låt sjuda 1 min.
Klart! Servera med kokt potatis!
Xaphods pepparrotsgädda special (ca 2-3 port)
1 kg gädda
2 msk salt
1 l vatten
Gör så här
1. Rensa och fjälla fisken. Dela fisken i portionsbitar om ca 6-8 cm bredd.
2. Koka upp vattnet tillsammans med saltet.
3. Lägg ner fiskbitarna i det kokande vattnet. Låt sjuda i ca 20 minuter.
Under tiden gäddan sjuder gör man pepparrotsåsen för ca 2-3 port.
1/2 fiskbuljongtärning
1 1/2 dl vatten
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde (det går också bra med mjölk)
3 msk riven pepparrot (finns att köpa på tub)
Gör så här
1. Gör en fiskbuljong genom att lösa upp fiskbuljongtärningen i vatten.
2. Vispa ut mjölet i grädden i en kastrull.
3. Häll i fiskbuljongen.
4. Koka upp under omrörning och låt koka 4-5 min.
5. Tillsätt pepparroten och låt sjuda 1 min.
Klart! Servera med kokt potatis!
Kommentera