två varianter, båda för dagsfärsk fisk, frys aldrig:
Fält: kokt i välsaltat vatten, koka inte för länge. Lägg upp bitar på en skiva husman. Folkbärs.
Hemma: Smörstek kantareller, lägg av på sidan. I med en klick smör, salt, peppar, stek fisken på hög värme i en minut på var sida, sänk värmen, häll på rejält med grädde, stjälp i svampen. Låt koka på låg värme till fisken är klar och grädden reducerats ner något. Servera med kokt potatis, (snåla int me grädden). Folkbärs.
Fält: kokt i välsaltat vatten, koka inte för länge. Lägg upp bitar på en skiva husman. Folkbärs.
Hemma: Smörstek kantareller, lägg av på sidan. I med en klick smör, salt, peppar, stek fisken på hög värme i en minut på var sida, sänk värmen, häll på rejält med grädde, stjälp i svampen. Låt koka på låg värme till fisken är klar och grädden reducerats ner något. Servera med kokt potatis, (snåla int me grädden). Folkbärs.
Kommentera