Hej, alla!
Har på äldre dagar fått upp intresset för sportfiske åter igen.
Har läst en hel del på olika fiskeforum på webben, och har märkt en väldig attitydförändring från förr mot att ta upp och avliva fisk, för att ta hem till mat.
Där jag tänkt mig att fiska måste en gädda vara 40-70 cm för att ta hem den. Då är det enligt reglerna ok. Men utanför dessa mått ska fisken tillbaka i vattnet, oavsett hur skadad den blir.
Reglerna respekteras naturligtvis, med viss motvilja mot det sista.
Min fråga blir, att ta upp en gädda med lovliga mått, avliva den, och ta hem den för konsumtion, hur ser ni på det?
För mig som fiskade mycket redan på -70 talet, är det självklart att ta hem fisk till mat.
Men jag vill inte bete mig på ett sätt som strider mot vad folk vill nu för tiden. Tänker därför anpassa mig till nutiden om så krävs.
Även om man går miste om glädjen att ställa fram en ugnstekt gädda på marbordet då och då.
Hur ser ni på saken, är det ok att ta hem matfisk eller inte?
Har på äldre dagar fått upp intresset för sportfiske åter igen.
Har läst en hel del på olika fiskeforum på webben, och har märkt en väldig attitydförändring från förr mot att ta upp och avliva fisk, för att ta hem till mat.
Där jag tänkt mig att fiska måste en gädda vara 40-70 cm för att ta hem den. Då är det enligt reglerna ok. Men utanför dessa mått ska fisken tillbaka i vattnet, oavsett hur skadad den blir.
Reglerna respekteras naturligtvis, med viss motvilja mot det sista.
Min fråga blir, att ta upp en gädda med lovliga mått, avliva den, och ta hem den för konsumtion, hur ser ni på det?
För mig som fiskade mycket redan på -70 talet, är det självklart att ta hem fisk till mat.
Men jag vill inte bete mig på ett sätt som strider mot vad folk vill nu för tiden. Tänker därför anpassa mig till nutiden om så krävs.
Även om man går miste om glädjen att ställa fram en ugnstekt gädda på marbordet då och då.
Hur ser ni på saken, är det ok att ta hem matfisk eller inte?
Kommentera