Här är en grymt snabblagad (enligt frun) och grymt god (enligt mig) maträtt som dessutom är väldigt nyttig. Söt, syrlig, stark och fräsch: kan det bli bättre!? Thailändskt laxsallad!
Tillagningstid[FONT=Cordia New]: 15 minuter[/FONT]
[FONT=Cordia New]Antal portioner[/FONT][FONT=Cordia New]: 2 personer[/FONT]
Ingredienser
- 300 gram lax.
- Sallad.
- 2 st tomater.
- 1 st gul lök.
- 1 hel koriander.
- 2 klyftor vitlök.
- 3 st Thailändsk chili, röd. (3=stark, 2=medium, 1=mild )
- 1 msk limejuice.
- 1 msk fisksås.
- 1/2 msk socker.
- Smör till stekning.
Förberedande
Förberedande bör man som alltid tvätta och putsa grönsakerna samt eventuellt fisken. Skär/hacka/tärna sallad, tomat, gul lök, koriander och lax i lagom stora bitar. Förvara fisken separat från grönsakerna.
Tillagning
- Värm på en stekpanna.
- Stöt chili och vitlök i en mortel.
- Blanda i socker, fisksås, limejuice, koriander samt lök och ställ åt sidan..
- Stek laxen tills den är färdig och rör den sedan i en skål tillsammans med dressingen.
- Rör varsamt i grönsakerna och servera.
/Kajakfiskarn
Läs mer...
(Detta inlägg har postats automatiskt)