Detta är en helgrym maträtt och en Thailändsk favorit (då på catfish) som förvånansvärt få Thailändare kan receptet på -och som många västerlänningar aldrig sett eller smakat. Tillagningen som kräver att fisken både grillas, finhackas och sedan friteras krispig, passar alldeles utmärkt till fisk med många och små ben. Med andra ord är detta det perfekta receptet för den annars så oätliga gäddan! Smaken och texturen är fantastisk: den är krispig och luftig, söt och stark och helt underbar. Bättre har ingen gädda smakat!
Tillagningstid: 45-60 minuter
Antal portioner: 4
Ingredienser
Tillagning
Läs mer...
(Detta inlägg har postats automatiskt)
Tillagningstid: 45-60 minuter
Antal portioner: 4
Ingredienser
- 500 gr kött från grillad gädda.
- 2 msk röd currypasta.
- 1 msk olja (rapsolja eller olivolja)
- 1 msk fisksås
- 1 msk palmsocker
- 1-2 röda chili (Thailändsk)
- 5 limeblad
- 1 paket haricots verts
- 1 ltr olja (till friteringen)
Tillagning
- Grilla Gäddan tills färdig (i ugn eller på grill).
- Hacka Thailändsk chili, haricots verts samt limeblad i mindre bitar (se bilder).
- Skinna gäddan och hacka gäddans kött så fint du kan (ta bort större ben, hacka sönder mindre).
- Värm oljan tills den är mycket het och tillsätt fiskköttet. Fritera tills fisken är spröd och slå den sen i en sil eller ett durkslag och låt oljan rinna av.
- Stek röd currypasta i matolja och tillsätt socker och fisksås.
- Lägg i chili, haricots verts och limeblad. Rör om. Tillsätt nu fisken och rör om samt smaka av.
- Servera med grönsaker och/eller jasminris.
Läs mer...
(Detta inlägg har postats automatiskt)