Har just fått en ny grill från Landmann, en Comedus http://www.landmann.se/kolgrillar/gr...edus-kolgrill/
Jag har grillat ett par gånger i den. Har grillat det mesta. Alltifrån fisk till Beer can chicken. Men det jag märker när jag ska köra längre grillningar är att jag har dels svårt att få upp tempen på grillen. Men ännu svårare att få den att hålla tempen.
Jag tänder grillen, använder briketter, har då alla spjäll samt luckan öppen tills briketterna är typ grå. Då petar jag in de i grillen för indirekt grillning, lägger på det som ska grillas och stänger sedan luckan.
Grillen har spjäll på sidorna, både på själva locket och på själva tunnan. Jag har spjället helt öppet nere och stängt uppe då jag tänker att varm luft stiger, och har jag spjällen öppna uppe så släpper jag ut den värmen. Har därför de spjällen stängda. De nedre är på fullt blås. Eller tänker jag fel här?
Får upp grillen till ca 130C. Men där stannar det. Och det oavsett hur mycket briketter jag lassar in. Tempen håller sig där ca 10-20 min. Sen droppar tempen inne sakta men säkert ned mot 100C.
Öppnar jag däremot locket i slutet för att grilla på lite grönsaker och så, ja då blir det en jäkla skjuts på briketterna. Då glöder de som aldrig förr. Så vad gör jag för knas? Ska de övre spjällen vara öppna och inte de nedre? Vad kan jag ha missat?
Tycker att jag har provat att stänga de nedre spjällen, men då stryps ju luft tillförseln och jag inbillar mig att briketterna har än svårare att hålla värmen, men jag kanske tänker fel där.
Är i övrigt grymt nöjd med grillen, och om jag får till det här med tempen så kommer jag att bli ännu nöjdare.
Jag har grillat ett par gånger i den. Har grillat det mesta. Alltifrån fisk till Beer can chicken. Men det jag märker när jag ska köra längre grillningar är att jag har dels svårt att få upp tempen på grillen. Men ännu svårare att få den att hålla tempen.
Jag tänder grillen, använder briketter, har då alla spjäll samt luckan öppen tills briketterna är typ grå. Då petar jag in de i grillen för indirekt grillning, lägger på det som ska grillas och stänger sedan luckan.
Grillen har spjäll på sidorna, både på själva locket och på själva tunnan. Jag har spjället helt öppet nere och stängt uppe då jag tänker att varm luft stiger, och har jag spjällen öppna uppe så släpper jag ut den värmen. Har därför de spjällen stängda. De nedre är på fullt blås. Eller tänker jag fel här?
Får upp grillen till ca 130C. Men där stannar det. Och det oavsett hur mycket briketter jag lassar in. Tempen håller sig där ca 10-20 min. Sen droppar tempen inne sakta men säkert ned mot 100C.
Öppnar jag däremot locket i slutet för att grilla på lite grönsaker och så, ja då blir det en jäkla skjuts på briketterna. Då glöder de som aldrig förr. Så vad gör jag för knas? Ska de övre spjällen vara öppna och inte de nedre? Vad kan jag ha missat?
Tycker att jag har provat att stänga de nedre spjällen, men då stryps ju luft tillförseln och jag inbillar mig att briketterna har än svårare att hålla värmen, men jag kanske tänker fel där.
Är i övrigt grymt nöjd med grillen, och om jag får till det här med tempen så kommer jag att bli ännu nöjdare.
Kommentera