Lite sådär halvtrötta drar jag och Ryckarn iväg på en stunds gäddfiske en Lördag. Vi drar till ett ställe där vi veckan innan hade haft riktigt fint fiske... Väl där upptäcker vi att det blåser satan och testar därför ett nytt ställe som ligger i lä för vinden. Det går inte så jättebra, allt som händer är att jag lyckas snärta bort svansen på min favorit HT... Snyft.
I alla fall så beslutar vi oss för att dra till ett ställe där jag tidigare fångat grov gädda.
Vi fiskar en kort stund och Matte säger att han inte tror på stället... En liten stund senare suger det till i hans spö, och han hojtar till... "Har du fisk eller" frågar jag då (Mattes fig rig är alltid lika rakt). Efter en stunds drillande kommer en riktigt grov gädda upp som jag får äran att landa. Matte är glad och vi väger gäddan till 8,66 kilo (110 cm) och sedan releasar vi den.
Dette var starten på ett grymt fiske. Kort efter att vi har releasat Mattes fisk så har jag en riktigt riktigt grov följare efter min stalker. Efter det driftar vi upp en bit och Matte lyckas plocka en liten rackare på 6,49 kilo, strax över 100 lång.
Ny ankring och några fler kast så är det min tur att få lite spöböj En asskön fajt följer och efter en stund kan Matte göra ett klockrent gälgrepp och vi får upp den i båten, 7,2 väger den (tror att den var 108 lång).
Vi konstaterar att vi har en hyffsad medelvikt och fortsätter fiska... Jag hinner bara kasta ut göra några jerkryck innan det suger till igen. Jag känner att det är en till fin, gäddorna är riktigt starka denna dag. Efter en liten hoppuppvisning får vi upp den i båten och väger den till exakt 7 kilo. Fyra stycken 100-klubbare på bara någon timmes fiske är lätt det bästa fiske jag någonsin haft... Men det skulle bli bättre....
Vi blir lite smått deppiga när vi inser att det inte är mycket fiske kvar innan vi är tvungna att bege oss hemåt.
Vi beslutar oss för att fortsätta fiska längre ner mot där Matte fick sin 8,66a resten av den korta tiden vi har kvar att fiska. Bara efter några få kast på det nya stället hugger det på min stalker, och vilket hugg... Det är det skönaste hugg jag någonsin haft, det bara gungade till och jag kände direkt att den var stor. Fajten är nog inte i klass med hugget, men det är nog deffinitivt landningen som Matte bjuder på. Den tveklöst coolaste landningen jag någonsin skådat. 8,1 väger gäddan, som blir en fin avsluting på fisket... För sorgligt nog blir vi tvungna att åka hem.
Dock kan man konstatera att det blev två ganska intensiva timmar... 8,66 8,1 7,2 7,0 6,49.

Kul att ni läste!

Skitfiske på er grabbar och tjejer!