En helt vanlig vardag och mitt humör var på topp! Jag bestämde mig för att själv dra ut och fiska lite gädda som avkoppling och för att fira att skolan snart är slut. Runt klockan tre kommer jag ut och börjar fiska på ett ställe där jag vet att det har tagits grova. Där nöter jag i någon timme utan resultat. Därefter åker jag till ett ställe där min fiskepolare hade haft bra ismete tidigare iår... Inte ens detta ställe ger någonting så jag beslutar mig för att testa ett nytt ställe. Jag tänker lite och kollar på sjökortet och sedan drar jag dit.

Väl där så ankrar jag en bit utanför en vasskant och börjar kasta inåt... På andra kastet ser jag en gädda komma precis vid båten och plocka min stalker "Ojdå hoppsan" säger jag tyst för mig själv. Jag ser att gäddan är lång, men oj vilken mesig rygg den har tänker jag... Sedan vänder den upp buken och då kan jag inte hålla mig för garv (tveksamt om jag kan skriva 'vände upp buken' för det är tveksamt om man kan kalla det buk). Den kämpar ganska dåligt, den går mest runt båten och är lite sådär halvtung. Den sitter dåligt krokad så jag blir lite småstressad, men efter ett tag får jag in den lagom till båten och tar ett gälgrepp. Jag säckar fisken direkt och ringer min polare som också är ute på samma vatten. Han kommer snabbt och ser på medans jag väger fisken till 7,4 kilo och sedan mäter den till 115 cm och sedan hjälper mig med att hålla i kameran. Därefter släpper vi tillbaka gäddan så den kan fortsätta sin enorma utrotning av brax?
Området visade sig dagen efter vara riktigt hett eftersom min polare lyckades dra en på 9,6 kilo... Lite kortare mycket fetare.


Skitfiske på er alla!