Isen hade just gått och jag och Henke skulle ut på vårt första gäddfiske i öppet vatten för året. Vi går upp tidigt och tar oss ner till båten. Vi börjar vårt fiske i en ganska liten vik. Det blåser i princip ingenting, så vi mest glider runt och snackar och kastar lite överallt. Viken ger ingenting på ett tag och det är riktigt kallt så vi beslutar oss för att ta oss till en annan vik och ro lite drag fram tills dess att solen kommer upp. Det visar sig vara ett klokt drag, för bara efter några få årtag rycker det till i mitt spö. Fisken väger 6,2 kilo. Vi ror några fler varv i viken och lyckas landa en snipa.
Sedan kommer vi på att vi har glömt matsäcken och Henke blir helt förskräckt eftersom han inte klarar en dag utan mat. Så det är inte så mycket att göra mer än att åka tillbaka mot hamnen. Vi funderar på om vi ska ta några kast i en liten vik på vägen, och så blir det. Jag byter till en freestyler, ett helt nytt bete för mig. Efter kanske 3-4 kast ser jag en riktigt grov gädda plocka mitt bete precis vid båten (extremt mäktigt hugg). Efter det är fajten igång och det är nog den starkaste gädda jag drillat (hela spöt knakar). Efter en relativt kort fajt kommer den upp mot båten och Henke står redo med håven, riktigt skönt när den är håvad eftersom den var extremt dåligt krokad. Vi väger vi den till 8,4 kilo innan vi releasar den.
Sedan drar vi och hämtar matsäcken.
Jag lider lite över att Henke ännu inte tagit någon gädda... Men det fixar sig för fisket denna dag var riktigt riktigt trevligt. Det blåste i princip ingenting, solen sken och gäddorna var i stöten... Vi gled runt utan ankare i vikarna resten av dagen och det verkade stå fisk lite överallt. Vi hade extremt många hugg (men tyvärr väldigt låg kroknings procent) Tyvärr blev det ingen mer finare fisk denna dag men ett riktigt kul snipfiske.

Skitfiske på er alla!