Snart är det åter dags för en karpresa till det soliga spanien!
Avresa blir på sön 26:e november och sedan följer en hel veckas karpmete i Rio Ebro och Rio Segre.
Den förra resan var i januari 2006 och då var det jag och Ricki som åkte ner. Åååååhh vilka minnen!
I år följer även Jon (Sharp) med på resan.

Här kan ni besöka vår guide, Cat Master Tours.

Men i samband med detta är det kanske tillfälle för en liten återblick av senaste resan, så nedan följer lite bilder med bildtexter, som på ett hyggligt sätt återger våra äventyr från den gången...




Rio Ebro, Januari 2006

.
Packat och klart kvällen före avresa. Det enda som krävdes var rullar, tackel, beten, sovsäck, pannlampa och varma kläder.

.
Jag och Ricki slappar med varsin stor öl på Arlanda och diskuterar den kommande fiskeveckan.


Ricki shoppar loss på flygplatsen i Madrid (varför en plastmotorcykel?). Tydligen var det fotoförbud så vi blev utkastade från affären…


Denna vy mötte oss när vi anlände till Barcelona vid midnatt. Det var faktiskt riktigt varmt och skönt, och palmerna bidrog till stämningen.


”Meet me by the big black horse” skrev fiskeguiden i ett e-mail. Kan det vara den här tro?




Dessa satt ovanför bardisken på Bar Ebro. Skulle vi lyckas fånga något liknande?




På Bar Ebro fanns även ett par stilfulla akvarier med mal, karp, sutare och ruda. Sutarna försvann dock rätt fort ner i magen på malen..., trevligt med underhållning under middagarna.


Vy över det allra första utlägget i Rio Segre. Missade ett run på högerspöet efter två timmars fiske, fan, fan, fan…


Lunchen får man utkörd till swimmet och beställs från en restaurangmeny som guiden har med sig. Det blev ett antal hamburgertallrikar under veckan. Varmt och gott!


Ricki’s första drillning. Larmet skrek iväg vid fyratiden första dagen. Karpen gick tungt efter botten och visade sig bara i ytan en enda gång under drillningen. Tyvärr släppte den 15 meter före håvning. Vi misstänker att det var en riktigt fin bit som plockat upp betet.




Miljontals starar bildade otroligt stora flockar längre uppströms. När de blev attackerade av sparvhökar delade flocken upp sig i mindre delflockar och rörde sig i riktigt häftiga mönster. Det såg nästan ut som när stora fiskstim blir attackerade av rovfiskar. En mäktig syn!


Kvällarna spenderades med att knyta nya riggar. Alla dagar inleddes med nya kroktafsar för att inte riskera att någon krok blivit slö från dagen innan. Fingerfärdigheten förbättrades avsevärt under veckan…




Fräscha lägenheter mitt i byn, med gångavstånd till allt av intresse. Man behövde inte ens städa…


Fisket var väldigt trögt men här är den första landande karpen. Jag fick äran att håva Graham’s (Skottland) första karp för veckan. Strax över tio kilo och i god kondition gav den förhoppningar om vad som skulle kunna komma…


Vy över vårt första swim i Rio Segre. Det fanns mycket att titta på förutom floden.


Första Ebro-karpen! Precis efter att vi anlänt till vårt nya swim i Rio Ebro så fick jag ett efterlängtat run. Fighten var odramatisk och håvningen likaså, men det resulterade i min livs första Ebro-karp, vikt 5,7 kilo.


Det är inte bara karp som nappar på boilies! Zebramusslan har invaderat flodsystemet och utgör nu en stor del av karparnas naturliga diet. Detta inspirerade oss till att testa naturliga beten mot slutet av veckan. Aktiva karpar måste ju äta nånting…


Denna borg vakade över oss vid Rio Ebro.


Ricki’s swim i Rio Ebro.


Vad saknas i denna bild? Det blev tyvärr ingen mer karp från den här platsen, men vilket foto det hade blivit! Man ska förbereda sig väl…


Blommor i januari och fyra grader i luften! Måste bara dokumenteras.


Solnedgång över Ebros vatten. Det är lätt att njuta av fiskesemestern på såna här platser!




Soluppgång över Rio Segre. Vi valde att återvända till Segre eftersom vi sett många aktiva karpar där. De flesta höll sig till de grundare områdena, så vi bytte swim och fiskade grundare medan de andra fortsatte nöta i Ebro. Ett korrekt val eller inte?


Det här blev den varmaste dagen med temperaturer kring 25 grader och solsken hela dagen. Nappar det bättre då kanske?


Ytterligare en superb lunch; revbensspjäll med pommes frites till Ricki och en het curry-gryta till mig.


Den kvällen kom Ricki’s första karp! En otroligt vacker fjällis på hela 14,8 kilo, och dessutom från ett swim som vi själva valt att fiska. Guiden sa att de inte fiskar här under vintrarna, men å andra sidan brukar ju inte fisket vara så här trögt heller… gissa om de andra blankade…


Efter att ha tappat två karpar så förstår man glädjen i att landa denna skönhet. Puss på dig!


Ricki’s nya PB får simma hem igen. Kanske ses de igen?


Samma swim nästa dag. Det går knappt att känna igen platsen. Tät dimma och endast ett par plusgrader i luften. I Sverige har jag aldrig fiskat bra i dimma, gäller det även i Spanien?


”The gate to hell” eller porten till paradiset? Det är frågan…


Dimman lättade efter lunch och det visade sig bli en riktigt hygglig men något sval januaridag.


Att fiska flera dagar i sträck kan vara jobbigt. Bäst att vila lite emellanåt…


Min andra karp är landad! Nio kilo blankt vägde den.


En puss får man väl kosta på sig…


…för att sedan ge henne friheten åter. Simma lugnt!


Efter att mörkret lagt sig över floden fick jag dagens andra screamer! Det var svårt att drilla fisken mellan vassarna i mörkret och tyvärr gick karpen fast cirka tjugo meter ut, i utkanten av en tjock vass. Jag väntade ett tag och hoppades att karpen skulle gå fri av sig självt men det ville den inte. Det enda som återstod var att klä av sig och försöka ta sig ut till karpen med håven i högsta hugg. En bråddjup strand och väldigt kallt vatten tvingade mig dock kvar på land och jag hoppades istället på att vi skulle kunna dra loss karpen försiktigt. Men när jag gav fisken lite lina hade den piggnat till och gjorde en kort rusning ut från vassen och gick loss! Ååååh, så gött. Karpen drillades lugnt in till håven och hamnade så slutligen på mattan. Vi visste att det var ett nytt PB som låg där.


Karpen vägdes till 16,6 kilo och mätte smått otroliga 96 centimeter! Evig lycka (och lätta köldskador)!


Trots att jag var så lättklädd så gick det inte längre än till en kärleksfull puss…


Ner i vattnet igen för återutsättning, brrr… Tack för besöket och välkommen åter!


Glad, eller galen, eller kanske både och…


Självklart firade vi våra nya PB:n på Bar Ebro bland karpar och fiskare! Fiskeguidens son Ashley agerade kameraman.


Folket i lägenheten bredvid; Graham från Skottland (i mitten) omgiven av två brittiska karpgalningar.


Sista dagen krävde ny taktik. Eftersom vi sett mycket fisk och fått musslor på kroken så var vi tvungna att testa mussla som krokbete. Guiden fick order att åka och köpa musslor och ett par nylonstrumpor; här ser ni resultatet.


Stickmix ála Segre; krossade pellets, krossade boilies och bitar av mussla.


Under hela veckan hade vi stora problem med flytande vegetation. Även med spötopparna under ytan så sökte sig flytgräset till linorna, helt otroligt irriterande!


Veckans sista fångst. Jävla snags!


Vad heter fiskeguide på tyska? Nu vet ni… angelführer…

Några av de olika riggar och betesuppsättningar som provades under veckan.










Är det starkt flöde när inte ens ett 6 oz. triangelformat sänke sätter sig förrän efter 50 meters drift? Ibland är det extra svårfiskat!


På återseende Rio Ebro!